Öğretmenlerin Lisans Diplomaları Yok Hükmünde Mi?

Öğretmenlerin Lisans Diplomaları Yok Hükmünde Mi?

Gündemde Oldukça Eleştiri Alan Milli Eğitim Akademisi Öğretmenlerin Lisans Diplomalarını Yok Mu Sayıyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen istihdamı konusunda açıklamalarda bulundu. Bakanlık bünyesinde Milli Eğitim Akademileri kurulacağını öğretmenlerin atanmadan önce KPSS puanıyla akademiye kabul edileceğini burada 550 saat yani ortalama 3-3,5 aylık eğitim sürecine tabi tutulduktan sonra 3 yıl sözleşmeli öğretmenlik yaparak kadroya alınacağını yayınlanan röportajı vesilesiyle ifade etti. Gündemde oldukça eleştiri alan Milli Eğitim Akademisi Öğretmenlerin Lisans Diplomalarını Yok Mu Sayıyor?

Eğitim Fakülteleri’nin kuruluş amacı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere kaliteli öğretmen yetiştirmektir. Öğretmen yetiştirme konusunda en yetkili fakülte olarak bilinmektedir. Eğitim Fakültelerinde öğrenim görebilmek için en düşük YKS 300 bin baraj şartı bulunuyor. Öğrenci üniversiteye kabul edildiği durumda 4 sene boyunca Eğitim Bilimleri, ortak ve alanına dair derslerden sorumlu oluyor. Eğitim Fakültelerinin son yılında ise öğrenciler okullarda staj görerek teorik bilgilerini pratiğe aktarıp okul deneyimini kazanıyor.

Fakat Pedagojik Formasyon belgesi Açık Öğretim Fakülteleri de dahil olmak üzere neredeyse tüm fakültelerde öğrenim gören öğrencilere veriliyor. Dolayısıyla yoğun bir kitle belge alarak öğretmen olabilme hakkına sahip oluyor. Sonuç olarak her yıl katlanarak artan atama bekleyen öğretmen sayısı. Milli Eğitim Bakanlığı Pedagojik Formasyonla alakalı kamuoyuna yansıyan herhangi bir kısıtlama talebinde bulunmadı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin branş fark etmeksizin öğretmenlik meslek bilgisi, özel alan eğitimi, sanat, spor, kültürel beceriler, dil, kültür ve manevi değer alanlarında MEB programları kapsamında öğretmenlerin eğitileceğini açıkladı.

Bakan Tekin akademi mezunlarına kazandırılacak becerileri MEB bünyesinde görev alan sayısı 1 milyon 200 bin üzerinde öğretmene nasıl kazandıracağına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Daha önce yaptığı açıklamalarında Bakanlığın 68 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Milli Eğitim Akademisinden onay alarak göreve başlayan 68 bin öğretmen mevcut 1 milyon 200 bin öğretmenin yer aldığı havuzda ne gibi bir değişimle fark yaratacak merak ediliyor.

Sayısı 85 bini bulan ücretli öğretmenlerin içerisinde 4 yıllık herhangi bir lisans programından dahil mezun olmayanlar olduğu biliniyor. Bakan Tekin Eğitim Fakültelerini yetersiz bulurken ön lisans mezunu ücreti öğretmenleri yeterli buluyor mu?

Konu hakkında düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum