Öğretmenlerin yaz dönemi programları belirlendi! İstedikleri ilde eğitime katılacaklar…

Öğretmenlerin yaz dönemi programları belirlendi! İstedikleri ilde eğitime katılacaklar…

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler için yapılan yaz dönemi programlarının detaylarını belirledi. 20-28 Haziran 2024 tarihindeki mesleki çalışma programlarını bulundukları illerde yapabilme şansları olacak…

Öğretmenler, yaz döneminde 7 gün süre ile katılmaları gereken yüz yüze mesleki çalışma programı kapsamında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak hazırlanan yeni müfredata dair bilgiler edinerek ilgili incelemeler yapacak. Öğretmenler incelemelerin ardından raporlarını Bakanlığa iletecek. Bu dönem okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü karnelerin verilmesi ile sona erecek.

Öğretmenler için mesleki çalışma dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda 20-21 Haziran ile 24-28 Haziran arasında geçen günleri öğretmenler için mesleki çalışma dönemi olarak adlandırdı. Bu çerçevede, öğretmenler için 7 günlük mesleki çalışma programı üzerine çalışmalar yapıldı.

MEB, okulların bitişi ile birlikte Kurban Bayramı’nın başlamasının ardından il dışına çıkan öğretmenler için avantajlı bir fırsat sundu. Öğretmenler, haziran dönemi mesleki çalışmalara isterlerse görev yaptıkları illerde, isterlerse tercih edecekleri başka bir şehirde katılmış olacak. Bunun için öğretmenlerin "veri.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Mesleki çalışmada yeni müfredat incelenecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için her sene olduğu gibi bu sene de planlanan mesleki çalışma programını, yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin incelenmesi için planladı. Bütün öğretmenler 7 günlük programın ilk 3 günü içinde, "Programın Ortak Metin" bölümünü inceleyecek. Geri kalan 3 günde ise alanında program değişikliği olan öğretmenler, kendi alanlarına ilişkin oluşturulan yeni programı zümre olarak inceleyecekler.

Kendi alanı içerisinde program değişikliği yaşanmayan öğretmenler ise bu 3 günlük sürede Bakanlık tarafından okul türüne özel hazırlanarak kendilerine gönderilen program doğrultusunda mesleki çalışmalarına devam edecek. Öğretmenler, son gün ise kurul komisyon çalışmalarına katılacak.

Bayram sonrasındaki süreçte idari tatil olması halinde aynı program, 5 gün içinde uygulanacak. İki gün ortak metnin incelemesi, 2 gün programı değişen öğretmenlerin zümre şeklinde program incelemesi, bir gün de kurul komisyon çalışmaları gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.