Okul kayıtları esnasında öğrencilerden alınan kırtasiye paraları yasal mı?

Okul kayıtları esnasında öğrencilerden alınan kırtasiye paraları yasal mı?

Okul kayıt süreçleri hızla devam ederken, okullardan istenen ciddi oranda kayıt paraları velileri zor duruma sokuyordu. Peki kayıt parası yerine geçen kırtasiye ücretleri yasal mı? Okullar bu ücreti alabilirler mi? İşte detaylar…

Sancılı bir kayıt dönemi içerisindeyken Milli Eğitim Bakanlığı’nın velilerden kayıt parası alınmasın diye kayıtları bu sene otomatik olarak yapacağını ilan etmesine rağmen bu sefer de gündeme kırtasiye ücretleri gelmeye başladı. Bazı okullarda söz konusu kayıt paralarını almak yerine kırtasiye paralarının alındığı yönünde şikayetler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılmakta. Peki Kırtasiye parası yasal mı?

Okul yönetimi hiçbir amaçla para talep edemez!

Okul yönetimlerinin başlatmış olduğu ve her yerde olmamak kaydı ile bazı yerlerde özellikle Büyük şehirlerde kayıt parası adı altında almış olduğu yüksek tutarda ücretler velileri zor duruma sokuyordu. Ancak bu ücretlerin adını şimdi Kırtasiye parası almış durumda. Okullar almış oldukları ücretleri kırtasiye ücreti olarak da alabiliyor. Bu para ile okulların anlaştığı kırtasiyelerle alışveriş yapılacağı ve bu ücretin bunun için alınacağı ve fiyatlarından daha ucuza temin edileceği gibi gerekçeler sunuluyor.

Para isteyen okullar Milli Eğitim’e bildirilmeli!

Bu konu üzerine tekrar uyarıda bulunuyoruz ki, okul yönetimleri hiçbir isim altında öğrencilerden herhangi bir sebepten dolayı ne olursa olsun kayıt parası adı altında herhangi bir ücret talep edemez. Bunun adı kırtasiye parası da olsa bunun adı kalem parası da olsa fark etmez bu ücretler yasal olarak alınmamaktadır. Velilerin söz konusu durumu il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirmeleri çok büyük önem teşkil etmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum