Okula başlayacak çocuğu olanlar dikkat! Okula başlama yaşı değişti!

Okula başlayacak çocuğu olanlar dikkat! Okula başlama yaşı değişti!

2023- 2024 eğitim yılı sona doğru yaklaşırken, Bakanlığın yaptığı yeni açıklama velileri şaşırttı! Yeni eğitim öğretim yılında kaç doğumlular 1. Sınıfa başlayacak? Okula başlama yaşı değişti mi? İşte tüm merak edilen soruların cevapları…

Eğitim öğretim döneminin sonuna gelirken, akıllarda tek bir soru var. Önümüzdeki dönem 2024-2025 eğitim öğretim yılında hangi yıl doğumlu olan çocukları 1. Sınıfa başlayacak? Önümüzdeki sene çocuğunu 1. Sınıfa yazdıracak olan velilerin kafa karışıklığına, bakanlıktan cevap niteliğinde açıklama geldi.

2024-2025 eğitim döneminde kaç doğumlular okula başlayacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren 1. sınıfa başlaması gereken çocukların yaşı belli oldu. Bakanlığın belirlemiş olduğu takvime bakıldığında, içinde bulunduğu eğitim öğretim yılının 31 Aralık tarihini doldurmuş olan çocuklar, 6 yaşını doldurduklarında 1. sınıfa kayıt yaptırabilecekler. Yapılan bu hesaplamaya bakıldığında içinde bulunduğu eğitim yılının 31 Aralık tarihi itibariyle 6 yaşını tamamlamış çocuklar içinde bulunulan yılın Eylül ayında 1. Sınıfa kayıt olması ile eğitim maratonu başlamış olacak.

Kreş, Anaokulu ve 1. Sınıfa başlama yaşları

2023- 2024 eğitim öğretim döneminin sonuna yaklaşırken, veliler şimdiden önümüzdeki sene okula başlama yaşına gelen çocukları için araştırmalara başlıyor. Hangi yaşta olan çocuk hangi seviyede olan eğitim kurumuna gidebilir? Bu sorunun cevabı en çok araştırılan ve merak edilen bilgilerden oluşuyor. İşte okul öncesi ve 1. Sınıfa başlama yaşları;

- Kreşe başlayacak olan çocuklar için 0 - 36 ay

- Anaokulu için Eylül ayı sonu esas alınarak 36 - 68 ay

- Anasınıfı için Eylül ayı sonu esas alınarak 5 7- 68 ay

72 aya kadar olan çocuklar için yasal olarak bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat, 72 aydan büyük çocukların yasal olarak okula kayıt yaptırması zorunludur. 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı okulu başlama yaşı kayıtlarının yapıldığı yılın Eylül ayı sonu esas alınarak Bakanlık tarafından belgelendi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum