ÖMK ile birlikte ücretli öğretmenlere kadro müjdesi mi geliyor?

ÖMK ile birlikte ücretli öğretmenlere kadro müjdesi mi geliyor?

ÖMK ile birlikte ücretli öğretmenlere kadro müjdesi mi geliyor?

Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmaları sona erdi. Söz konusu taslak metin Cumhurbaşkanlığına sunuldu. Onayın ardından önce kamuoyuna duyurulması ardından ise yasalaşma sürecinin başlaması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığında yeni ÖMK ile birlikte toplumun farklı kesimlerinden farklı beklentiler doğuyor.

Bunlardan bir tanesi de ücretli öğretmenler. Bilindiği üzere ücretli öğretmenler asgari ücretin bile altında maaşla çalıştırıyorlar. Buna istinaden sigortaları çalıştıkları gün kadar günü birlik yatıyor. Yıllardır bu şartlarda görev yapan ücretli öğretmenler kadro istiyor.

Ücretli öğretmenler son zamanlarda Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte kadro talebinde bulunuyorlar. Peki ÖMK ile birlikte ücretli öğretmenlere kadro gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ücretli öğretmenlere kadro konusunda net konuşmuştu. Buna istinaden öyle bir şey gündemimizde yok demişti. Yeni Ömk ile birlikte ücretli öğretmenlikte geçen sürenin uzmanlık hizmet yılına sayılması beklense de ücretli öğretmenlere söz konusu olmayacak.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum