Sınıfta Kalan Öğrenciler İçin Telafi Sınavı Yapılacak Mı?

Sınıfta Kalan Öğrenciler İçin Telafi Sınavı Yapılacak Mı?

Sınıfta Kalan Öğrenciler İçin Telafi Sınavı Yapılacak Mı? Detaylar Haberimizde...

2023-2024 eğitim öğretim dönemi tamamlandı. Sınıfta kalma uygulaması geri geldi. Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan sınıf geçme kriterlerine göre 9. sınıf öğrencileri 4 ve üzeri ders sayısınca zayıf notu bulunanlar öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Karne ortalaması 50 altında olan öğrencilerde yine sınıf tekrarında bulunacak. Devamsız gün sayısı 30'dan fazla öğrencilerde sınıfta kaldı. Çok sayıda lise öğrencisinin sınıfta kaldığı iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin devamsızlık konusunda af yapılmayacağını şu sözlerle açıkladı.

"Devamsızlık ilgili daha öncede söylemiştim herhangi bir af yada benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz. Bunun altını çizmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Not durumundan ötürü sınıf tekrarı yapacak öğrencilerin telafi sınavına alınması gerektiği kamuoyunun gündeminde yer alıyor. MEB tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bayram tatili sonrasında ki süreçte sınıfta kalan öğrenci sayısına göre telafi sınavı yapılabileceği konuşuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum