Ücretli öğretmenler asgari ücretin yarısını kazanıyor

Ücretli öğretmenler asgari ücretin yarısını kazanıyor

Öğretmen açığını kapatmak için uygulanan ücretli öğretmenlik, öğretmenleri açlığa mahkûm etti...

Ekonomik sorunların yanı sıra iktidarın ücretli öğretmenlere uygulanan ücret politikası “ücretli kölelik” yorumunun yapılmasına neden oldu. Öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılırken, ek ders karşılığı maaş kazanan ücretli öğretmenler, normal şartlarda da asgari ücretin altında maaş kazanmaya devam ediyor. Ekonomik sorunlara ek olarak MEB okulunda öğretmenlik yapan bir ücretli öğretmenin aldığı maaş 2 bin 16 TL ile yeni asgari ücretin yarısı olarak kayıtlara geçti.

Yazboz tahtasına dönen eğitim sistemi on binlerce öğretmenin de mağdur olmasına neden oldu. Öğretmen atamalarında yaşanan yanlış politikalar ile sistemde sorunlar ortaya çıkarken, bu durum 700 bin civarında atama bekleyen öğretmen ve 150 bine yakın öğretmen açığına neden oldu. MEB ise sorunu kökten halletmek yerine ücretli öğretmenlerle sorunu çözmeye çalışıyor. Toplam öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 10’una denk gelen ücretli öğretmenlere reva görülen maaşlar ise ‘pes’ dedirtti. Açlık sınırının 3 bin 900 TL civarına yaklaştığı ve ekonomi verilerinde yaşanan dalgalanmalar ile karşı karşıya kaldığımız Türkiye’de ücretli bir öğretmenin Aralık ayı maaşının 2 bin 16 TL olması tepkilere neden oldu.

AÇLIK SINIRI 3 BİN 900, ARALIK’TA ALDIĞI MAAŞ 2 BİN 16 TL

odatv-image-66-8145ca4e656240.jpg

Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen açığına ve atanamayan öğretmenlere karşı uyguladığı ücretli öğretmenlik ile karşılamaya çalışıyor. Açlık sınırının 3 bin 900 TL’nin üzerine çıkmasına rağmen ek ders karşılığı görev yapan ücretli öğretmenlerin aldığı maaşların düşüklüğü ise tepkilere neden oluyor. Ücretli öğretmenlerin düşük maaş aldığı bir öğretmenin Aralık ayı için aldığı maaşın 2 bin 16 TL olarak hesabına yattığını ortaya çıkarması ile tekrar gündeme geldi. Zaten asgari ücretin altında maaş alan ücretli öğretmenler, ders sayısında yapılan azalma durumunda maaşların daha da aşağı düşmesine neden oluyor.

MEB Personel Telegram kanalına katılıp konu ile ilgili en güncel ve hızlı gelişmelerden haberdar olabilirsiniz Ve sohbet bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.

MEB PERSONEL TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/MebPersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum