Yeni müfredat ile yenilenen kitaplar basılıyor! 1,5 ve 9. Sınıflar için kitaplar ücretli mi dağıtılacak?

Yeni müfredat ile yenilenen kitaplar basılıyor! 1,5 ve 9. Sınıflar için kitaplar ücretli mi dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu son dakika açıklaması ile yeni müfredatın uygulanacağı sınıflar ve uygulama şekli belirlendi. Bu kapsamda yeni ders kitaplarının basımına yönelik nasıl bir strateji izleneceği de merak ediliyor. İşte detaylar…

Yenilenen müfredatlar kapsamında, kademeli olarak yenilenen müfredat süreci önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle başlıyor. Bakan Tekin katılmış olduğu bir canlı yayın programında yeni müfredatın ders kitaplarının basımına yönelik önemli bir açıklama yaptı. O ders kitapları ücretli mi oldu? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Eylül ayında yeni basılan kitaplar verilecek!

Yenilenen müfredat kapsamında ders kitaplarının basımı sürüyor. Önümüzdeki Eylül ayı itibari ile okul öncesi, 1.sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar yeni müfredata göre hazırlanmış kitaplardan ders görmeye başlayacak.

Yeni ders kitaplarının basım süreci ile ilgili ihale aşaması sonuçlandı. Şu an için yalnızca bakanlık tarafından hazırlanan ders kitapları ve materyaller hazırlanmış şekilde. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayına sunulacak ve ardından basım süreci başlayacak. Bu süreç 9 Eylül tarihine kadar yetişmesi bekleniyor.

Kitaplar özel okullara ücretsiz!

Her dönem olduğu gibi bu yılda yeni müfredata göre hazırlanacak kitaplar ücretsiz olarak öğrencilerle buluşacak. Özel okullar için bu durum farklılık gösterecek mi diye düşünürken, Bakan Tekin o konuşmanın devamında sözü özel okullara getirerek merakları gideriyor. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi itibariyle özel okullarda bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılacak ders kitaplarının okutulması zorunlu kılınacak.

Bu süreçte özel okulda öğrenim gören çocukların en büyük kazanımı ise merkezi sınavlarda elde edeceği başarı olarak belirleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin özel okullarda bakanlık tarafından hazırlanmış kitapların okutulmasının sebebini şu sözlerle açıklıyor:

“Şunun altını çizerek söylemeliyim. Çocuklarını özel okula gönderen velilerimiz için söylüyorum. Bakanlığımızın ders kitaplarını okutmuyor ise eğer özel okullar bir sıkıntı yaşayabileceği uzun vadede görmeniz gerekiyor. Çünkü artık hem LGS hem de üniversiteye giriş sınavları için bizim kitaplarımız esas kabul ediliyor.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum