Yeni müfredat onaydan geçti! Talim ve Terbiye Kurulu son noktayı koydu

Yeni müfredat onaydan geçti! Talim ve Terbiye Kurulu son noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanlığı’nda son dönemde gündemde olan yeni müfredat hazırlıkları neredeyse sona erdi. Bakanlığın hazırlamış olduğu yeni müfredatı Talim ve Terbiye Kurulu’nda da onaylandı. Detaylar haberimizde…

Talim ve Terbiye Kurulu hazırlanan yeni müfredatı onayladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için iletilen bütün görüş ve önerileri değerlendirmeden geçiren Talim ve Terbiye Kurulu, yeni müfredatı onaydan geçirdi. Yeni müfredat kapsamında, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren, okul öncesi dönemde, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanması bekleniyor.

Yeni müfredat taslağı süreci tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihat Demirli, Yeni müfredat taslağı ile ilgili kamuoyundan alınan görüş ve önerilerin baskı sürecinin tamamlanması ile birlikte yapılan çalışmalara yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Müfredat hakkında 67.284 Görüş ve Öneri geldi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 9 dersin öğretim programı hakkındaki ortak metnin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 dersin Öğretim programının, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 7 dersin Öğretim programının 26 Nisan 2024 tarihinde kamuoyunun görüş ve önerilerine sunulduğunu hatırlatmış olan Demirli, 10 Mayıs 2024 tarihine kadar baskıda kalmış olan bu taslak süreci içerisinde 67.284 görüş ve önerinin yapıldığını ifade etti.

Taslak 1 milyon 662.780 kez görüntülendi

Süreç içerisinde taslağın 1 milyon 662.780 defa görüntülendiğini belirten Demirli, yapılan görüş ve önerilerin yüzde 58'ini öğretmenlere ait olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda yenilikler taslağında öğretmenler tarafından 38.865 görüş ve öneri geldiğini belirten Demirli, “Yeni müfredat taslağına katkı sunmak isteyen sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ile beraber eğitimin diğer paydaşlarından ise 28 bin 419 görüş geldi. Söz konusu paylaşım oranı da %42 olarak gerçekleşti.” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.