Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda gelişme! Bu hafta mecliste olacak!

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda gelişme! Bu hafta mecliste olacak!

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında bu hafta gelişmeler yaşanacak. Yapılacak olan düzenlemeler ile birlikte bu hafta meclise sunulacak. Detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak yapılacak düzenlemeler ile bu hafta meclise geliyor. Ek ders, şiddet cezaları, uzman öğretmenlik bekleme süresi gibi konular Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile meclise sunulacak.

Öğretmenleri yakından ilgilendiren ve bir takım haklar hakkında değişiklikler getirecek olan öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi bu hafta meclise sunulacak ve uzman öğretmenlik bekleme süresinin düşürülmesi, ek ders ücretlerine zam, eğitimcilere gösterilen şiddete verilecek cezaların artırılması gibi konular belirlenen yeni meslek kanunu içerisinde yer almış olacak.

Öğretmene şiddette cezalar artıyor

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yapılan düzenlemeye bakıldığında; tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artış görecek. Şiddet olaylarında hapis cezasına dair bir erteleme yaşanmayacak. Bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolunun önü kapatılacak.

Ek ders ücretlerine yüzde 15 zam gelecek

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yapılacak düzenleme ile ilişkili olarak öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 15 zam oranın talep edildiğinin bilinmesi isteniyor fakat bu konuda Maliyeden izin çıkmamıştı. Son kararı ise meclise sunulduğu an belli olacak.

Uzman öğretmenlik bekleme süresi

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ele alınacak diğer bir düzenlemeye bakılacak olursa, uzman öğretmenlikte bekleme süresinin kaldırılması konusuna da yer verilecek. Uzman öğretmenler düzenlemede belirtilen şartlar taşıdıklarında baş öğretmen olabilecekler. 10 yıl beklemelerine gerek kalmayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.