Yeni ÖMK taslağı hazırlandı! Müjde niteliğinde karar tüm sendikaları, öğretmenleri kapsayacak...

Yeni ÖMK taslağı hazırlandı! Müjde niteliğinde karar tüm sendikaları, öğretmenleri kapsayacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) müjde niteliğinde kararla değişiyor. Özellikle, öğretmene şiddetin engellenmesini amaçlayan madde dikkatleri çekerken, kanun maddesi ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Yeni “ÖMK” taslağı hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, MEB mevcut Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kapsamında bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinden sonra, yeni ÖMK taslağı hazırladığını ve yeni meslek kanunu taslağında hazırlıklar tamamlandığı bilgisi yer alıyor.

MEB, yeni ÖMK ile ilgili maddeleri önümüzdeki günlerde açıklayarak, kanun taslağını mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisine sunması bekleniyor. İlgili kanun taslağının TBMM’de kabul edilmesi ile birlikte, yeni kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak ve yürürlüğe girecek.

ÖMK, taslağında çok sayıda konu yer alacak

MEB, tarafından hazırlanan yeni ÖMK’nda çok sayıda madde yer alacağı bilgisine ulaşılırken, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili detaylar, yeni kanun maddesinin en önemli kanun maddeleri arasında yer alacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından gündeme getirilen konu maddesi arasında, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesinde, yer alan maddeleri arasında, öğretmenleri ilgilendiren ve tüm kesimlerin üzerinde mutabık sağlaması beklenen önemli madde, Öğretmene şiddetin engellenmesini amaçlayan bu madde oldu. Bu madde sayesinde, öğretmenlere özel kanun koruması sağlanacağı, Öğretmene karşı şiddetin cezasının artırılacak, ceza ertelenemeyecek ve süreye bakılmaksızın suçu işleyenler cezaevine gireceği maddeler yer alacak.