Yeni ÖMK’da öğretmenlere sürpriz! 1yıl süren eğitime tabi tutulacaklar…

Yeni ÖMK’da öğretmenlere sürpriz! 1yıl süren eğitime tabi tutulacaklar…

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmenler için yeni bir uygulama geliyor. Bu kapsamda, öğretmenler için 1 yıllık eğitim sürece dahil ediliyor. Yeni ÖMK ile gelen diğer değişiklikler neler? İşte tüm detaylar…

Yeni ÖMK'da öğretmenler için eğitim süreci geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışmalarla birlikte Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olan tüm çalışmaların tamamlandığı bilinmekte. Hazırlanan bu kanun taslağı Cumhurbaşkanlığı makamına iletildi.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenler için oldukça kritik bir madde eklendi. Bu madde kapsamında öğretmenler mesleğe başladıktan sonra ilk olarak eğitime alınacaklar.

Bir yıl sürecek eğitimin detayları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aylar süren hazırlıklar ile yapılan Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarı şeklinde Cumhurbaşkanlığına sunuldu. Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde çok önemli maddelerin yer aldığı biliniyor.

Bu kapsamda öğretmene karşı uygulanan şiddet konusu kanunun en dikkat çeken maddelerinden birisi olarak göze çarpıyor. Eğitimciye uygulanan şirkette yaptırım ve cezalar %50'lik bir oran ile arttırılmış olacak. Cezalarda tutuklu yargılama yapılacak ve özel okullarda görev yapmakta olan öğretmenlerin de şiddete uğrama durumlarında ona göre kamu görevlisi kabul edilerek yaptırım uygulanacak. Bu madde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklandı.

550 saat süren eğitime alınacaklar!

Yeni kanun taslağında ücretli öğretmen olarak çalışan öğretmenlerin görev süresinin de uzman öğretmenlik şartı için geçerli sayılması maddesinde bulunacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürelerinin düşürülmesi de yeni kanun maddelerinin içinde yer alması beklenen detaylardan birisi. Fakat; Yukarıdaki belirtilen maddelere ek olarak öğretmenlerle ilgili çok önemli bir madde kanunda yer alacak.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alacak olan o madde öğretmen atamaları açısından da büyük önem ifade edecek. Bu madde çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yeni atanacak olan öğretmenler eğitime tabi tutulacak. KPSS puanı ile birlikte öğretmen akademisine alınması beklenen öğretmenler bu akademide 550 saat eğitim görecek. Burada en az bir sene süreyle eğitim alacaklar. Eğitimde başarılı olan öğretmenler ise 3 yıl süren sözleşmeli öğretmenlikten kadroları öğretmenliği seçerek devlet memuru statüsüne sahip olacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum