Yeni ÖMK’nın en önemli maddesi! Öğretmene rotasyon ne zaman başlayacak?

Yeni ÖMK’nın en önemli maddesi! Öğretmene rotasyon ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu il içi tayin atama sonuçları netleşti. Haziran ayı ile birlikte il dışı atama başvuruları alınacak. Peki, rotasyon kararı ne zaman uygulamaya alınacak? Detaylar haberimizde…

Öğretmenlerin zorunlu yer değişikliği uygulamasının ne zaman başlayacağı tüm öğretmenler tarafından en çok araştırılan konulardan birisi oluyor. Yeni ÖMK önümüzdeki günlerde mecliste yer alarak, incelemeye alınacak. Bu tasarı kanunlaşarak uygulanmaya başlanacak. Yeni öğretmenlik meslek kanunu ile birlikte sözleşmeli ve kadrolu olarak hizmet veren eğitimciler içinde yeni bir dönemin kapıları açılacak.

Rotasyon için geri sayım başladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in özel olarak duyurusu yapmış olduğu ve yeni ÖMK'da yer alması beklenen rotasyon kararı hakkındaki geri sayım artık başladı. Zorunlu yer değişikliği uygulaması ne zaman gerçekleşecek? Öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi için aylardır süren bekleyiş son bulacak. Bakan Tekin düzenleme henüz meclise düşmeden önce dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeni ÖMK'nın en önemli maddesi ise rotasyon konusu oldu.

2024 itibariyle hayata geçecek

Geçmiş yıllarda sıkça gündeme getirilen fakat askıya alınan rotasyon 2024 yılı itibariyle hayata geçecek. Yeni düzenleme ile öğretmenlerde nasıl etkiler olacak? Aynı eğitim kurumunda 12 yılını doldurmuş bir öğretmen başka bir okula geçiş yapmak zorunda olacak. Bakan Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre zorunlu rotasyon uygulaması önce isteğe bağlı olarak başlatılacak.

Bu kapsamda 2024 yılı itibariyle çalıştığı kurumda 12 yılını doldurmuş bir öğretmen isteğe bağlı atama talebini yapabilecek. Zorunlu rotasyon uygulaması meclisten geçtikten sonra kanunlaşacak ve uygulanmaya başlanacak. Ancak meclisten geçip geçmeyeceği hakkında henüz bir şey söylemek için erken gözüküyor. Yeni gelişmeler olduğu sürece sitemiz üzerinden tüm öğretmenlerin merakla beklediği sorular cevaplanacak, öğretmenlerin merakları giderilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.