Yeni sistem öğretmen atamaları mülakatları nasıl olacak? 7 başlıkta açıklandı..

Yeni sistem öğretmen atamaları mülakatları nasıl olacak? 7 başlıkta açıklandı..

Yeni sistem öğretmen atamaları mülakatları nasıl olacak? 7 başlıkta açıklandı..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni sistem mülakatların geldiğini ve öğretmenlerin 45 dakikalık mülakat sürecinden geçeceğini, mülakat puanlarının ise yüzde 50 etkili olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması duyurusu yapıldı. Bu atama yeni sistem mülakatlar ile yapılacak. Peki yeni mülakat nasıl yapılacak? İşte 7 başlıkta yeni mülakat dönemi..

7 Başlıkta Yeni Mülakat Dönemi

1-Mülakat öncesi adaya mesajla sorumlu olduğu ünite ve konular gönderilecek

2-Her aday özel bir kodla ancak mülakata alınacak. Komisyon üyeleri adayın kimliğini önceden bilemeyecek.

3-Mülakatlarda adaya yöneltilecek konular sınırlandırılacak. Aday sadece 14 haftadan sorumlu olacak. Mülakata hazırlanarak gelebilecek.

4-Adayın heyecanını artırarak, psikolojisine zarar verecek sürprizlere son verildi. Aday tüm sürece hakim olarak komisyon karşısına çıkacak. Aniden şaşırtacak genel kültür sorularına yer verilmeyecek.

5-Mülakat süresi 45 dakikayı geçemeyecek.

6-Mülakat sonucu anında adaya verilecek. Mülakat salonunu terk etmeden notunu öğrenecek. O anda sisteme kaydedilecek ve puan sisteme girildikten sonra değiştirilemeyecek.

7-Aday kamera gözetiminde mülakatını tamamlarken cevaplarını kendi el yazısı ile kağıda yazıp imzalayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum