YKS Adaylarına Stres Yönetimi Tavsiyeleri

YKS Adaylarına Stres Yönetimi Tavsiyeleri

YKS Yaklaştı! Adaylara Stres ve Kaygı Yönetimiyle İlgili Tavsiyeler...

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) 'ye sayılı günler kaldı. Sınav 8-9 Haziran günü gerçekleşecek. Sınav tarihi yaklaştıkça adayların stres ve kaygı seviyeleri artıyor. Yüksek kaygı ve stres düzeyinin sınav performansını olumsuz etkilediği bilinmektedir. Bu durum da stresle başa çıkmak büyük önem arz ediyor.

Sınav Öncesinde Stresle Mücadele Etmek İçin:

Adayların kendilerine ve bilgilerine güvenmeleri çok önemli. Geçmişte elde ettiğiniz başarılara odaklanın ve olumlu düşünmeye çalışın. Uyku sistemine özen göstererek yeterli sürede uyuyun. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışın. Egzersiz yapmak stresi azaltmaya ve endorfin salgılanmasını sağlayarak ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olur. Aileniz ve arkadaşlarınızla iletişim halinde olun. Gerektiğinde rehber öğretmeninizden veya psikologdan da destek alabilirsiniz.

Sınav Sırasında:

  • Rahat Olmaya Çalışın: Derin nefes alma egzersizleri yaparak ve gevşeme teknikleri uygulayarak sınav öncesi sakinleşmeye çalışın.
  • Zamanınızı Doğru Yönetin: Tüm soruları yanıtlamak için yeterli zamanınız olduğundan emin olun. Zorlandığınız sorulara takılıp kalmak yerine, daha sonra tekrar dönmeyi planlayın.
  • Olumlu Düşünün: Kendinize ve başarabileceğinize inanın. Olumsuz düşüncelerden uzak durun.
  • İhtiyaç Duyduğunuzda Yardım Alın: Sınav sırasında herhangi bir sorunuz veya problemle karşılaşırsanız, görevlilere sormaktan çekinmeyin.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.