20.000 sözleşmeli öğretmen için sonuç ekranı açıldı mı? Sözlü mülakat ne zaman başlayacak?

20.000 sözleşmeli öğretmen için sonuç ekranı açıldı mı? Sözlü mülakat ne zaman başlayacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün itibarıyla sona ermiş bulunmakta. Bunun ardından başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki, sonuç ekranı açıldı mı? Mülakat için tarih belirlendi mi? İşte detaylar…

Başvuru işlemleri sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından sözlü mülakat süreci başlamış olacak. 20 bin sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları ne zaman açıklanacağı herkes tarafından merak ediliyor. Sözleşmeli öğretmen atamaları sözlü mülakatları ne zaman başlayacak? Adaylar için merak edilen tüm analizler ve detayları haberimizde bulunuyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen için başvuru tarihi bugün itibarıyla sona erdi. Başvuru sürecinin bitmesinin ardından herkes "Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabını beklemeye başladı. Başvurusu kabul edilen tüm adaylar sözlü mülakat aşamasına geçmiş olacaklar. Peki mülakatlar hangi tarihte başlayacak?

20.000 sözleşmeli öğretmen için sözlü sınavlar hangi tarihte yapılacak?

Sözlü sınava girmek için hak kazanmış olan adaylar ve bu adayların sınav merkezleri 10 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınavların tarihi ise 1 Temmuz itibarı ile başlamış olacak. Sınavlar 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli öğretmen ataması başvuru tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurmuş olduğu 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 20 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapıldı. Belirlenen takvime göre başvuru süreci dün tamamlanmış oldu.

Öğretmen atamasında branş dağılımları

Branş bazında kontenjan dağılımları netlik kazandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alım aşaması duyurusu yapıldı. Söz konusu ön başvurular ile sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihlerinde alınacak. Adayların sözlü sınava girecekleri merkezler 10 Haziran'da açıklanıp sözlü sınavlar 1 Temmuz'da başlamış olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.