20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatında Jüri Üyesiyle Adaya İlişkin Hangi Bilgiler Paylaşılacak?

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakatında Jüri Üyesiyle Adaya İlişkin Hangi Bilgiler Paylaşılacak?

Sözlü sınavda jüri üyesiyle adaya ilişkin hangi bilgiler paylaşılacak?

20 Bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin süreç devam ediyor. Yeni mülakat sistemine göre adaylar %50 KPSS puanı ve %50 sözlü sınav puanıyla değerlendirmeye alınacak. 31 Mayıs tarihi itibariyle sözleşmeli öğretmenlik başvuru süresi sona erecek. 1 Temmuz tarihinde sözlü sınavlar 20 il merkezde uygulanmaya başlayacak.

Her branş kontenjanın 3 katı kadar aday KPSS puan üstünlüğüne göre mülakata çağrılacak. 20 Bin genel atama için toplamda 60 Bin adayın mülakata çağrılması bekleniyor.

Sözlü sınava ilişkin kılavuz paylaşıldı. Buna göre öğretmenlere elektronik ortamdan seçilen 3 soru sorulacak. Konular ise eğitim bilimleri, genel kültür ve adayın kendi alanına yönelik müfredatta yer alan bir konuyla ilgili dersin işleyişiyle alakalı olacak.

Adayı bir komisyon başkanı olmak üzere üç jüri üyesi değerlendirecek. Komisyonda yer alan Jüri üyeleriyle mülakat esnasında adayın branş sıralamasıyla ilgili bilgi verilmeyecek fakat adayın KPSS puan bilgisi paylaşılacak.

Sözlü sınav giriş belgesinde ise aday başvuru numarası, sözlü sınav yeri, sözlü sınav tarihi ve saati, adayın fotoğrafı ve alan bilgileri yer alacak.

Mebpersonel/ Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.