20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Mülakatında Adaylar Nasıl Ders Anlatacak?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Mülakatında Adaylar Nasıl Ders Anlatacak?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Mülakatına Katılacak Adaylar Nasıl Ders Anlatacak? Detaylar Haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında %50 KPSS puanı, %50 sözlü sınav puanına değerlendirmeye alacak. Bakanlık 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında uygulanacak mülakatla ilgili değişiklik yapıldığını açıklamış konuyla ilgili sözlü sınav rehberi yayınlamıştı. Sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular sona erdi. 1 Temmuz itibari ile 20 il merkezinde sözlü sınavların yapılması bekleniyor.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Mülakatları Nasıl Olacak?

MEB tarafından yayınlanan sözlü sınav rehberine göre adaylara mülakatta 3 soru sorulacak. Sorular 1 genel kültür, 1 Eğitim Bilimleri ve 1 adayın branş müfredatında yer alan bir konunun ders olarak nasıl anlatılacağını ifade etmesiyle ilgili olacak. Toplamda adaya 3 konu başlığı altında soru sorulacak.

Rehberde yer alan "Alanına ait bir ders işlenişinin veya öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmaların nasıl yapılacağının örneklerle açıklanması." maddesinden yola çıkarak örnek bir anlatımda bulunalım.

Örneğin Gagne'nin 9 Aşamalı Öğretim Modeline göre sözlü sınavda aday, branş müfredatında yer alan konuyu nasıl anlatacağını açıklayacak. Bu durumda adayın Gagne 9 Aşamalı Öğretim Modeli'ni aşamalarını bilmesi ve müfredata hakim olması büyük önem arz ediyor.

Gagne, öğrenme sürecinde bu adımları izlenmesi durumda dersin daha ilgi çekici olacağı ve anlamlı öğrenmenin gerçekleşeceğini savunmaktadır. Gagne 9 Aşamalı Öğretim Modeli aşamalarına uygun konu anlatımının nasıl yapılacağını sözlü mülakata katılacak adayın kurgulaması sözlü sınav rehberinde yer alan maddeden de anlaşılacağı üzere büyük önem arz ediyor.

Gagne'nin 9 Aşamalı Öğretim Modeli

1. Giriş

a) Dikkat Çekme

b) Hedeften Haberdar Etme

c) Ön Bilgileri Hatırlatma

2. Gelişme

a) Materyali Sunma

b) Öğrenmeye Rehberlik Etme

c) Davranışı Ortaya Koyma

ç) Dönüt Verme

3. Değerlendirme

a) Değerlendirme

b) Kalıcılığı ve Transferi Sağlama

NOT : Detaylı bilgi ve puanlama kriterleri için sözlü sınav rehberini inceleyiniz.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.