Atama bekleyen öğretmenlerin en çok merak ettikleri soru yanıtlandı

Atama bekleyen öğretmenlerin en çok merak ettikleri soru yanıtlandı

Atama bekleyen öğretmenlerin en çok merak ettikleri soru yanıtlandı

Milli Eğitim Bakanlığında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması duyurusu geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklandı. Atama sayısı açıklansa da pek çok konu hala belirsizlik içerisinde. Atama bekleyen öğretmenlerin en çok merak ettiği soru yanıtlandı. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen atama sayısı belli olsa da mülakat konusundaki belirsizlikler devam ediyor. Mülakatlar yuvarlama mı olacak? Yoksa yüzde 50 şeklinde mi verilecek? Göreve başlama tarihi ne zaman olacak? gibi sorular belirsizliğini korurken atama bekleyen öğretmenlerin merak ettiği bir soru yanıt buldu.

Bilindiği üzere 20 bin öğretmen atamasının 3 katı kadar aday mülakatlara çağrılacak. Mülakatlar 20 ilde gerçekleştirilecek. Öğretmenler genel kültür sorularından tutun ders anlatma metodlarına kadar en fazla 45 dakikalık bir süreçten geçecekler.

Öğretmenlerin merak ettiği soruların başında jüri üyelerinin öğretmenlerin sıralaması veyahut Kpss puanlarını bilip bilmeyeceğiydi.

Konuyla ilgili soru yanıt buldu. Buna göre mülakata giren adayların Kpss puan sıralaması jüriye üyeleri tarafından bilinmeyecek. Lakin Kpss puanı sistem üzerinden gözükecek.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.