CHP Kanadından Öğretmen Atamasında Mülakat Değişikliğine İptal İstemiyle Dava Açılacak

CHP Kanadından Öğretmen Atamasında Mülakat Değişikliğine İptal İstemiyle Dava Açılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkladı. Öğretmen Atamasında Mülakat Değişikliği İptal İstemiyle Dava Edilecek

Öğretmen atamalarında ki değişiklik Yönetmelikle 14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. Buna göre sözlü sınav başarı puanı %50 KPSS puanı %50 şekilde değerlendirme yapılacak. Kararın iptaline yönelik Eğitim Sendikaları ve çok sayıda bireysel başvuru yapılacağı duyuruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özcağdaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP tüzel kişiliği ve Eğitim Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevi doğrultusunda Danıştay'a kararın iptaline yönelik dava açacaklarını duyurdu. İşte o paylaşım;

"14.05.2024 tarihli ve 32546 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklik akla, mantığa uygun değildir. Tüm itirazlara rağmen iktidar mülakattan vazgeçmemektedir. Yanlışta ısrarcı olmak, seçimden önce açıkça ilan edilen mülakatın kaldırılacağı vaadini unutmak, iktidar için bir siyasal yüzkarasıdır. Bu kararın savunulacak bir yanı yoktur.

Öğretmenlerimizin hakkını elinden alan, liyakatı değil torpil ve siyasi kayırmacılığı hedefleyen bu ısrara karşılık olarak; sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle CHP tüzel kişiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevi doğrultusunda kişisel olarak Danıştay nezdinde dava açıyoruz.

Siz sözünüzde durmadınız, öğretmenleri elemek için, atamamak için elinizden geleni yapmaya devam ettiniz. Biz de sizinle ve adaletsizliğinizle mücadele etmeye devam edeceğiz!"

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.