İl dışı yer değiştirme atama sonuçları takip sayfası

İl dışı yer değiştirme atama sonuçları takip sayfası

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerlerine erişim açıldı. 20-31 Mayıs 2024 tarihler arasında alınan 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusuna dair açıklamalar yapıldı. İşte detaylar…

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruda bulunan adayların sözlü sınavlara (mülakat) gireceği sına merkezleri açıklandı. Tercihler ve göreve başlama hakkında beklenen açıklama, mülakatların tamamlanmasıyla yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçlarına erişim e-Devlet üzerinden sağlanacak.

Sonuçlar e-devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile öğrenilecek!

Öğretmen adaylarının 31 Mayıs 2024 tarihinden beri heyecanla beklediği öğretmen ataması sayısı 20 bin olarak belirlenmişti. 87 branş için gerçekleşecek olan atamalarda, herkesin gözü mülakat sınav yerlerine yöneldi. Sonuçların açıklanması ile beraber, öğretmenlik sınav giriş belgesi erişime açılacak.

Mülakat yeri ve sınav tarihini heyecanla bekleyen adaylar, e-devlet üzerinden erişim sağlayabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamış olduğu takvime göre sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarına erişim sağlamak isteyenler bugün sık sık siteyi kontrol ediyor. Adaylar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları açıklandı!

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçlarına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamada;

" Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuran ve başvurusu onaylanan adaylardan KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yapılacak. Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanmasıyla sonuçlarının ilanından sonra yapılacak. Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle ulaşım sağlayacak.

MEB öğretmen ataması takvimi

Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin alınması: 20 Mayıs -31 Mayıs

Sözlü sınavlara alınacakların sınav merkezlerinin ilan edilmesi 10 Haziran 2024

Sözlü sınavların başlangıcı: 1 Temmuz 2024

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.