Milli Eğitim Akademisi yolu gözüktü! Öğretmenlere 3 yıl şartı geliyor…

Milli Eğitim Akademisi yolu gözüktü! Öğretmenlere 3 yıl şartı geliyor…

Milli Eğitim Akademisi’nde belirlenen detaylar herkesi şaşırttı. Bu kapsamda öğretmenlere getirilen 3 yıl şartı tartışma yarattı. İşte tüm detaylarıyla Milli Eğitim Akademisi şartları…

Öğretmen atamalarında belirlenen değişikliklerin ardından Milli Eğitim Akademisi’nin de gelmesi, öğretmen olmak isteyen adaylar arasında tartışmaya yol açtı. Adaylar şartların her geçen gün ağırlaştırıldığını düşünürken, arka arkaya yapılan düzenlemeler için tepkilerini belli etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yapmış olduğu açıklamalarda öğretmenlerin Milli Eğitim Akademisi kapsamında eğitim alacağı ifade edilmişti. Şartları ve detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak bu akademide, kulislerden ilk bilgilere ulaşıldı.

Milli Eğitim Akademisi’nin ardından 3 yıl daha…

Milli Eğitim Akademisi ile önce eğitim sonrasında ise göreve başlangıç yapılacak. Pilot uygulaması olmayan bu sistemin, akademinin duyurusu ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Bu açıklama Öğretmenlik Meslek Kanunu ile duyurulacak.

Bu yenilikler ile birlikte, Türkiye’deki eğitimde yepyeni bir döneme başlanmış olacak. Akademi alımlarında KPSS puanı baz alınacak ve buna göre kontenjanlar netleştirilecek. Öğretmen adaylarının ekonomik anlamda zorlanmaması için belirli bir ücret ödemesi yapılacak. Ancak ücretin ne kadar olacağı henüz belirlenmedi.

Eğitimde başarılı olanlar, sözleşmeli öğretmen olarak görev alacak

Akademi eğitimlerinde başarı sağlamış olan adaylar, sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayabilecek. Ancak akademi eğitimi süresince öğretmen unvanı almayacak adaylar, ancak başarılı olması halinde çalışma hakkı elde edecek.

Sözleşmeli olarak çalışmaya başlayan öğretmenler için 3 yıl boyunca sözleşmeli öğretmen olarak görev alma hakkı tanınacak. 3 yılın bitiminde öğretmen herhangi bir olumsuzluk içinde olmazsa 3 yıl sonrasında kadro hakkı elde edecek. Milli Eğitim Akademisi eğitimlerinin belirlenen yeni kanun ile 1 yıl kadar sürmesi bekleniyor. Bu süre boyunca öğretmenlerin görev yapacağı bölgelerdeki kültürel ve sosyolojik yapıyı öğrenmesi de hedeflenecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.