Öğretmen atama tarihleri belli oldu! 20.000 öğretmen o günü bekliyor…

Öğretmen atama tarihleri belli oldu! 20.000 öğretmen o günü bekliyor…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular başlıyor… 20-31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak olan başvurunun detayları haberimizde…

Bakanlığın resmi web sitesinde yapılan açıklamaya bakıldığında, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların, 20-31 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda alınacağı belirlendi. Öğretmen adayları başvuru esnasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun olan tüm mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri şehir için tercih yapacak. Sözlü sınava girmek için hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran'da yayımlanacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

İşlemler iki aşamada gerçekleşecek

Tercih başvurusu ile beraber atama ve göreve başlama ile ilgili yapılan açıklamalar, sözlü sınavların bitmesinin ve sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yapılacak. Başvuru işlemleri iki aşama şeklinde gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri, Başvuru ve Tercih Başvurusu olmak üzere iki aşamada yapılacak. Başvuruda bulunacak olan adayların, 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120'den 50 ve üzerinde puan alma şartı aranacak.

Sözlü sınavın detayları neler?

Sözlü sınava girmek için başvuru yapmış ve yaptığı başvuru onaylananmış olan kişilerden belirlenen puan türlerinin sonuçlarına bakılarak, her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava girecekler.

Sözlü sınav giriş belgeleri ise 1 Haziran 2024 tarihinde Bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlanacak. Adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle temin edebilecekler.

Sınav giriş belgesi ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formunda yer alacak başvuru numarası adayın başvurusu esnasında sistem tarafından belirlenecek. Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür, alanıyla ilgili bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.