Öğretmen atamaları için yeni dönem başladı! 14 ilde akademi eğitimi olacak… Peki, hangi iller?

Öğretmen atamaları için yeni dönem başladı! 14 ilde akademi eğitimi olacak… Peki, hangi iller?

Öğretmen atama süreçlerine yeni bir kural daha getirildi. artık KPSS ve mülakat puanı yeterli olmayacak. KPSS puanı tutsa bile öğretmenler Akademi eğitimine tabi tutulacak. Akademi eğitimi verilecek 14 il ve detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atamalarına ilişkin ciddi anlamda değişiklikler yapılmaya devam ediyor. Önceki yıllara bakıldığında yalnızca KPSS puan üstünlüğü sayesinde atanmış olan öğretmenler, 2016 yılında itibaren yapılan uygulama sayesinde mülakat ile göreve alındı. Öğretmenler KPSS puanı ile başvuru yapıp sonrasında mülakat ile atamasını gerçekleştirdi. Çok fazla öğretmen de KPSS puanı yeterli olmasına rağmen mülakat aşamasında düşük puan aldığı için elenmiş oldu. Aynı şekilde KPSS puanı düşük olan bazı öğretmenlerde Mülakatta yüksek puan aldıkları için atandı.

Mülakat hakkında olumlu ve olumsuz tepkiler alınmaya devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı Bu uygulamanın ardından yepyeni bir uygulamada daha gündeme oturdu. Artık KPSS ve mülakatta atanmak için yeterli olmayacak.

2025 yılında yeni bir uygulama başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 2025 senesinden itibaren öğretmen atamaları için yeni bir uygulama başlattı. Buna bakıldığında öğretmen ataması başvurusu yapan öğretmenlerden belirlenen sayıda öğretmen KPSS puanına göre seçilecek ve öğretmen Akademisi eğitimine tabi tutulacak. Akademi eğitim tamamlandıktan sonra bu eğitimi almış olan öğretmenler arasında bir sınav gerçekleştirilecek. Yapılan sınavdan başarı elde eden öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılacak. Sınavda başarısız olan öğretmenler ise tekrardan atama bekleyişinde olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu bu yeni uygulamanın Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda resmi olarak geçirilmesi bekleniyor. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkması ile birlikte öğretmen ataması sisteminde tamamen değişiklikler olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.