Öğretmen Atamalarında KPSS Puanı Belirleyici Olma Özelliğini Yitirdi Mi?

Öğretmen Atamalarında KPSS Puanı Belirleyici Olma Özelliğini Yitirdi Mi?

Yeni Yönetmelik Yayınlandı. Öğretmen Atamalarında KPSS Puanı Belirleyici Olma Özelliğini Yitirdi Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Yönetmelik Resmi Gazetede yayınlandı. Buna göre sözü sınav başarı puanı %50, KPSS puanı %50 alınarak öğretmen atama sırlaması belirlenecek. Konuyla ilgili yoğun tartışmalar eğitim alanının gündeminde yerini aldı. Yapılan bu değişikliğe göre KPSS puanı belirleyici olma özelliğini yitirecek mi?

Açıklanan Yönetmeliğe göre %50 sözlü sınav notu ve %50 KPSS puanı değerlendirmeye alınacak.

Öğretmen adaylarının KPSS puanı Lisans KPSS Genel Kültür (60 soru)/ Genel Yetenek (60 soru)+ Eğitim Bilimleri (80 soru) + ÖABT (75 soru) toplamda 275 soruluk yazılı test sınavı sonuçları belli ağırlık kriterlerine göre hesaplanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı henüz mülakat kılavuzunu yayınlanmadı. Dolayısıyla öğretmen atamalarında uygulanacak mülakatın içeriği ve hangi kriterlere göre puanlama yapılacağı konusu belirsizliğini koruyor.

Yeni Yönetmelik değişikliğine göre KPSS puanı 90 olan bir öğretmen, mülakat ve KPSS puanının %50 alınacağı sistemde KPSS puanı yarıya düşürülerek 45 olarak değerlendirmeye alınacak.

Yığılmanın yoğun olduğu branşlarda +1 puan yüzlerce adayın sıralamasını etkiliyor. 0,10 puanda bile adaylar sıralama dışında kalabiliyor. Eğitim gündeminde yoğun tartışmalara konu olan mülakat meselesi adayların liyakatini ve donanımını doğru bir şekilde ölçmediği, şeffaflık eksikliği ve haksızlık gibi gerekçelerle eleştiriliyor.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.