Öğretmen ataması başvuruları bitmek üzere! Sözleşmeli 20.000 öğretmen alımı için son günler

Öğretmen ataması başvuruları bitmek üzere! Sözleşmeli 20.000 öğretmen alımı için son günler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde, açıkladığı sözleşmeli 20 bin öğretmen ataması başvuruları 20 Mayıs’ta başlamıştı. O başvurular 4 gün içinde sona erecek, adayların acele etmesi gerekiyor. İşte, detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru almaya devam ederken kalan son 4 günde adayların elini çabuk tutması gerekiyor. 87 farklı branşta ataması yapılacak olan öğretmenler; KPSS puanı ve sözlü sınavdan alacakları nota göre atanacak.

Öğretmen atama başvuruları hangi tarihte yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusunun başvuru tarihlerini resmi internet sitesinde yayımlandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. 31 Mayıs 2024 tarihinde başvuru sistemi 16.00'ya kadar devam edecek.

Öğretmen atamalarından sözlü sınav tarihleri

Adayların yapmış olduğu başvuru sonuçları ve sınav merkezleri 10 Haziran günü açıklanacak. Öğretmen ataması için sözlü sınav süreci ise 1 Temmuz 2024'te başlayacak. Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya dair ayrıntılar ise sözlü sınav sonuçlarının ardından adaylar ile paylaşılacak

20 bin öğretmen nasıl atanacak?

14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete kararına göre; sözleşmeli öğretmen atamaları iki aşama şeklinde gerçekleşecek. Bu karar hakkında Resmi Gazete’de;

- 3/8/2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 12. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si alınarak belirlenir.”

- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sözlü sınav” ibaresinden sonra gelmek üzere “başarı” ibaresi eklenmiştir.

- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.