Öğretmen Eğitimi Tıp Eğitimini Geride Mi Bırakacak?

Öğretmen Eğitimi Tıp Eğitimini Geride Mi Bırakacak?

Öğretmen olma eğitimi doktor olma eğitimini geride mi bırakacak? İşte cevabı...

Türkiye’de Tıp eğitimi hekim yetiştiren 6 yıllık lisans programı olarak biliniyor. Tıp eğitimi uzun ve zorlayıcı süreç olarak biliniyor. Bu eğitimin sonunda ise mezunlar tıp doktoru unvanı alarak kamu ve özel sektörde istihdam ediliyor. Öğretmen olmak için ise ilgili alanın 4 yıllık lisans programından mezun olmak ve ardından KPSS+ Eğitim Bilimleri+ ÖABT+ Sözlü sınavdan başarılı sonuç elde etmek gerekiyor. Fakat MEB tarafından açıklanan Milli Eğitim Akademisiyle ilgili ortaya atılan iddialar öğretmen eğitiminin doktor eğitimini geride bırakacağını gösteriyor. Nasıl Mı? İşte Cevabı…

İddiaya göre MEB tarafından hayata geçirilmesi planlanan Milli Eğitim Akademisi 2 yıl sürecek. Öğretmen olmak isteyenler öncelikle 4 yıllık ilgili lisans alanından mezun olacak. Pedagojik formasyon sahibi olmayan adayların bu belgeyi alması gerekiyor. Adaylar en az bir senelerini yazılı sınavlara hazırlanmak için harcayacak. Akabinde KPSS+ Eğitim Bilimleri+ ÖABT sınavlarından başarı elde ederek Milli Eğitim Akademisine kabul edilecek. Akademide 2 yıl eğitim alan adaylar başarılı oldukları sürece sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Sürecin devamında neler olacağı ile ilgili bilgi henüz paylaşılmadı.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.