Siyasetin Gündeminde! Öğretmen Atamasında Mülakat Değişikliği İptal İstemiyle Dava Edilecek

Siyasetin Gündeminde! Öğretmen Atamasında Mülakat Değişikliği İptal İstemiyle Dava Edilecek

Öğretmen istihdamında mülakat değişikliği yargıya taşınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında mülakatla ilgili sözlü sınav başarı puanı %50 , KPSS sınavı %50 puan üzerinden değerlendirilecek. Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Yeni sistem mülakat kararı yargıya taşınıyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karar iptal davası açacağını duyurdu. İşte o paylaşım;

”Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” dün gece Resmî Gazete’de yayımlandı.

Buna göre adayın sözlü sınav başarısı, KPSS’nin %50’si + sözlü sınav notunun %50’si toplanarak belirlenecek.

Birincisi yapılan bu değişiklik ilgili kanun ve yönetmeliğin ruhuna aykırıdır. Bu hukuksuz idari işlemin İPTALİ istemiyle Danıştay’da DAVA açacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.

İkincisi en başından bu yana savunduğumuz gibi sözlü sınav yapılmamalıdır. Hem koşullar sebebiyle adil değildir hem de açıklanan 20 bin kadro karşısında şaibeler gündemden düşmeyecektir."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.