Ücretli Öğretmenliğe Alternatif Sistem

Ücretli Öğretmenliğe Alternatif Sistem

Ücretli Öğretmenlik Uygulamasına Alternatif Sistem Geliyor. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalanarak eğitim veren kişilere ücretli öğretmen deniliyor. Ücretli öğretmenlerin maaşları kadrolu öğretmen maaşının bir hayli altında ve sigorta ödemeleri de yarı olarak yapılması gibi çeşitli dezavantajları da bulunmaktadır. Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi ile birlikte ücretli öğretmenliğe yeni alternatif mi geliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre öğretmen istihdamı noktasında yeni adımlar atılacak. Bunların başında ise Milli Eğitim Akademisi geliyor.

Milli Eğitim Akademisi KPSS puan üstünlüğüne göre kabul ettiği öğretmenlere 4 dönem boyunca eğitim vermeyi hedefliyor. Bu süre içerisinde öğretmenler teorik ve uygulamalı derslere tabii tutulacak. Yapılan yeni açıklamalara göre bu süre zarfında öğretmenlere yaklaşık 23 bin TL ödeme yapılacak. Eğitim süreci itibariyle ödenmesi planlanan bu miktar kadrolu veya sözleşmeli öğretmen maaşının bir hayli altında kalmaktadır.

Milli Eğitim Akademisi'yle ilgili bilgiler çok kısıtlı olduğu için ödenecek bu miktar eğitim gören öğretmenlerin giderlerini karşılayacak mı merak ediliyor. Akademi eğitimine katılan bir öğretmenin örneğin barınma, beslenme, güvenlik, sağlık giderleri, sigorta ödemesi sağlanacak mı bilinmiyor. Belirsizlikler devam ederken ücretli öğretmenlik sistemine alternatif bir sistem oluşturulmaya çalışıldığı düşünülüyor.

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.