Yeni atanan öğretmenin alacağı maaş şaşırttı! Göreve yeni başlayan öğretmen ne kadar maaş alacak?

Yeni atanan öğretmenin alacağı maaş şaşırttı! Göreve yeni başlayan öğretmen ne kadar maaş alacak?

Yeni göreve başlayan öğretmenler büyük bir heyecan ile kurumlarda yerini alırken, en çok merak edilen ise yeni atanan öğretmenin alacağı maaş miktarı oldu. Peki, yeni başlayan öğretmenin aylık kazancı ne olacak? İşte detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yeni alınan kararlar kapsamında, öğretmen akademileri ile yeni göreve başlayan öğretmenler için özel olarak 550 saatlik eğitim vereceğini ilan edilmişti. Buna göre artık göreve yeni başlayan öğretmenler önce bu akademilerde 550 saat eğitim alacak. Peki, akademide eğitim alan öğretmen ne kadar maaş alacak?

Öğretmen akademisinde 550 saat eğitim alacaklar

Yeni atanacak olan öğretmenlerin geçmiş yıllarda aldıkları maaş sözleşmeli öğretmen maaşı olarak veriliyordu. Bu maaş da hemen hemen 9/1 kademesine denk bir öğretmenin aldığı maaşla aynı belirlenmişti.

Bakanlığın yapmış olduğu açıklamalarda, KPSS puanı üstünlüğüne göre öğretmenler kurulacak olan öğretmen akademilerinde eğitim alacaklar. Söz konusu eğitimleri tamamlayan ve geçerli eğitimlerin alan öğretmenler görevlerine o şekilde başlayacak.

Göreve yeni başlayan 23 bin TL maaş alacak!

Akademi kapsamında öğretmenlere verilecek olan eğitimler 550 saat sürecektir. 550 saatin ardından öğretmenler sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlama hakkını elde edecekler. Söz konusu eğitimler süresince öğretmenlere 23 bin TL aylık ücret ödenecektir.

Belirtilen uygulama Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile meclisin onayına sunulmuştur. Söz konusu yasanın onaylanmasının ile beraber, önümüzdeki yıl ataması yapılacak olan öğretmen adaylarının Öğretmen Akademilerinde alacakları eğitim süresince kendilerine 23 bin TL aylık maaş ödenecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.