Yeni ÖMK’ da bir gelişme daha yaşandı! Uzman öğretmenlik düzenlemesi için bir gelişme…

Yeni ÖMK’ da bir gelişme daha yaşandı! Uzman öğretmenlik düzenlemesi için bir gelişme…

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM yolunda iken uzman öğretmenlik düzenlemesi için yeni bir gelişme daha yaşandı. Hükümetten yapılan açıklamada uzman öğretmenlik hakkındaki gelişmenin detayları haberimizde…

Uzman öğretmenlik düzenlemesi hakkındaki son dakika gelişmeleri hız kesmeden devam ediyor. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu çerçevesinde uzman öğretmenlikle alakalı yapılan düzenleme çalışmaları sona ermiş bulunmakta. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışmalar Cumhurbaşkanı yardımcısına sunuldu.

Öğretmene şiddet de kanun tasarısında yer alıyor!

Cumhurbaşkanlığına sunulmakta olan yeni öğretmenlik meslek kanunu tasarısına bakıldığında Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarını ekledi;

Çok kısa bir zaman diliminde Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun kasasını sunacaklarını bildiren Cevdet Yılmaz yeni meslek Kanunu'nda öğretmene karşı şiddet konuştuğunda önemle Kate alınacağını ifade etti. Öğretmene şiddet uygulamakta olan tutuklu şekilde yargılanacağını, bu cezaların ise %50 oranında artık göstereceğini belirtti. Bu kapsamda Yılmaz öğretmenlerle ilgili önemli olan düzenlemelerin de yeni kanun tasarısında yer alacağını belirtti.

8 yılını dolduran öğretmen hangi basamakta yer alacak?

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanununa bakıldığında uzman öğretmenlere ilişkin de düzenlemelerin olduğu belirtildi. Öğretmenlik kariyer basamakları kapsamında beklenen düzenlemeler içinde 8 yılını doldurmuş olan öğretmenlerin uzman öğretmenlik için başvuru yapma imkanı, başöğretmenlikteki ise 16 yıl süre şarkının koyulması maddeleri yer almakta.

Bununla beraber 20-25 yılını doldurmuş olan öğretmenlerin ise uzman öğretmen olup olmama durumuna bakılmadan direkt olarak Başöğretmen olmasına ilişkin maddelerin yer alması da beklentiler arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum