1999 öncesi, 2000 sonrası işe girenlere emeklilik şartları açıklandı! Bu detaylar erken emeklilik fırsatı sunuyor!

1999 öncesi, 2000 sonrası işe girenlere emeklilik şartları açıklandı! Bu detaylar erken emeklilik fırsatı sunuyor!

Milyonlarca çalışan emeklik için gün sayarken, emekli olmak için yaş şartını bekleyen vatandaşlar erken emekli olmanın hayalini kurarak, bu doğrultuda emeklilik planı hazırlığı yapıyor.

Bu aşamada bazı fırsatlar değerlendirilerek, erken emeklilik hakkı elde edilebilir. İşte sizlerle erken emeklilik ile ilgili bilgiler...

1999 öncesi ve sonrası işe girenler için emekli tablosu!

1999 öncesinde işe başlayan çalışanlar erkek ve kadın olarak belirlenen, yaş şartlarına göre farklılık gösteren, prim gün sayısı ve yaş kriterleri farklılık göstermektedir.

1999 ve sonrasında işe giriş yapanlarda ise emeklilik yaşı genellikle daha yüksek olarak belirlenmekte. Bu dönemde işe giren sigortalı çalışanların, standart emeklilik şartları ise 60 ila 65 yaş aralığına göre değişkenlik gösterebilir.

2002 sonrası emeklilik formülü!

Erken emeklilik fırsatı arayan kişiler için malulen emeklilik şartları, sağlık sorunları nedeniyle çalışamaz hale gelen kişiler için önem arz etmektedir. Bu aşamada, yaşa bakılmaksızın malulen emeklilik hakkı sunulmaktadır.

Engelli vatandaşlar için ise emeklilik şartları dahilinde, engel oranına ve prim gün sayısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu şartlar ise, engelli bireylere erken emeklilik fırsatı olarak değerlendirilebilir.

2002 ve sonrasında işe giren vatandaşlar ise, emeklilik şartları kapsamında 7000 prim günü ve 25 yıl hizmet süresi yer almaktadır. Bu dönemden sonra işe girenler ise emeklilik yaşı dahilinde 60 ila 65 arasında hesaplanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.