Dolar ve altın yatırımı yapanlara kötü haber! O tarihte büyük bir düşüş yaşanacak…

Dolar ve altın yatırımı yapanlara kötü haber! O tarihte büyük bir düşüş yaşanacak…

Birkaç haftadır altın fiyatlarında sürekli olarak yükseliş yaşanırken, ABD’nin açıklamış olduğu enflasyon verileri ile bu yükseliş sona erdi. Altın piyasasına ilişkin detaylar haberimizde…

Ons altında 25 dolarlık düşüş yaşanmasının ardından piyasalar, önümüzdeki haftalarda yaşanacak durumlara dikkat çekerken, dolar ve altına yatırım yapan kişileri oldukça yakından ilgilendiren uyarıların ardı arkası kesilmedi. Aylardır hızla artan ons altın fiyatları ile, dün yaşanmış olan yükselişlerle birlikte 2350 dolar seviyesine kadar ulaştı ve tarihi zirvesini yakalamış oldu.

Beklentiyi altüst edecek bir gelişme yaşandı!

Altın piyasasındaki yükselişler, gram ve çeyrek altın fiyatları dahil olmak üzere bütün emtia piyasasında yukarı yönlü bir hareketlenme yaşandı. Altın tarafında oluşan beklentileri altüst edecek yeni bir gelişme görüldü. Uzun bir süredir ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından kontrol altına alındığı bilinen enflasyon oranlarında, bugün açıklanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ardından beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Yaşanan bu gelişme, ABD'nin yaz ayları itibarıyla başlaması istenen faiz indirim kararlarını bir süre daha ertelemesi gerekecek. Ekonomistler, Fed tarafından yapılması beklenen faiz indirimlerinin 2025 yılına sarkma ihtimaline dikkat çektiler. Yaşanan bu durumun altın fiyatlarında düşüş getireceği veya beklenen yükselişin görülemeyeceği anlamına geldiğine dikkat çekiyor. Kritik verinin açıklanması ile birlikte xauusd paritesi birkaç dakika içerisinde 25 dolar değerinde bir düşüş yaşadı.

Altında uzun süre yükseliş olmayacak!

Altın piyasası ile ilgili yaşanacak durumları açıklayan İslam Memiş, ons altında yaşanması beklenen dalgalanmaların gram ve çeyrek altın tarafında da etkisinin olacağını belirtti. Mevcut olan altın fiyatlarında ilerleyen haftalarda gerileme yaşanacağını belirtti.

Memiş, altın fiyatlarının teknik düzenlemeleri tamamen ihlal ederek yükseldiğini belirtti. Ardından, kaçınılmaz olarak yaşanan bu yükselişin gelecek kar satışları sonrasında düşüşlerle sonuçlanacağını ekledi. Memiş, ons tarafında 150 doları aşma ihtimali olan bir düşüşün yaşanacağını hatırlatarak, şu anda elinde Türk lirası ya da dolar biriktirmiş olan vatandaşların altın almak için sabırlı davranması gerektiğini ve düşüşleri fırsata çevirmesinin yararlı olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.