JP Morgan yıl sonu Dolar tahmini düştü! Dolara yatıranlar üzülecek..

JP Morgan yıl sonu Dolar tahmini düştü! Dolara yatıranlar üzülecek..

JP Morgan yıl sonu Dolar tahmini düştü! Dolara yatıranlar üzülecek..

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelmesiyle birlikte özellikle dolar kuru belirli bir yükseliş sergiledikten sonra geriye çekilmeye başladı. Faiz artırımlarıyla birlikte döviz kurunda yükselişler sona erdi. Hatta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Merkez Bankası dolar almasa kur 20 TL olur'' ifadelerini bile kullandı.

Dolar kuru hakkında tahminler gelmeye devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra beklenenin aksine dolar kuru geri çekilmeye başladı. Belirli bir süre sonra 32 TL seviyesinde yatay ilerliyor. Hal böyle olunca çoğu banka tahminlerini düşürmüş durumda.

Dolar kuru hakkında bir tahmin de Amerikan devi JPMorgan'dan geldi. JPMorgan, Türkiye'deki politika faizi ve enflasyon oranının zirveye yaklaştığı konusundaki artan güveni vurguladı. Bunun yanı sıra dolar kuru beklentisini yıl sonu için 36 TL'den 35.5 TL'ye revize etti.

Banka bunun yanı sıra 2025 yılı sonuna kadar enflasyonun yüzde 25'e düşeceğinden emin olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra Türk devlet iç borçlanma senetleri (DİBS)/Devlet tahvilleri için yatırım tavsiyesini "ağırlığı artır" seviyesine yükseltti.

CDS'de 4 yılın gerilemesi yaşanıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin risk primini gösteren CDS'nin son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini bildirerek, "Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor." şeklinde konuştu.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.