Yasa onaylandı: kira bedelini elden veren kiracılara 3 bin TL ceza

Yasa onaylandı: kira bedelini elden veren kiracılara 3 bin TL ceza

Son zamanlarda oldukça yükselen konut kiralarındaki artışlar bakanlığı harekete geçirirken, usulsüzlük konusunda yeni alınan kararlar kapsamında, aylık 500 TL ve üzerinde kira bedellerini elden ödeyen kiracılara 3 bin TL’ye kadar ceza kesilecek.

Vergi Uzmanı yeni alınan karar ile ilgili açıklama yaptı!

Usulsüzlük konusunda yeni alınan kararlar kapsamında, aylık 500 TL ve üzerinde kira bedellerini banka ya da PTT’den yatırmayan kiracılara 3 bin TL’ye kadar ceza kesileceğinin açıklanmasının ardından, Vergi Uzman Ozan Bingöl bu konu ile ilgili sosyal medya hesabı “X” üzerinden açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu.

Bingöl tarafından yayınlanan paylaşımda yeni alınan kararla ilgili eleştirisel açıklama yapıldı. Bingöl, kiracı ve ev sahibini zor durumda bırakabilecek olan bu kararın, yasalaştığı açıkladı.

Bingöl, “Yüksek kira bedellerini ödemek zorunda olan kiracılar, ev sahiplerine bu bedelleri dengeleyecek kadar ödeme yapmamakta. Bu da ev sahiplerinin kira gelirlerini düşürmesine ve maddi kayıplara uğramasına neden olmakta.” Dedi.

Haksız kazançlara yol açabilir!

Onaylanan yasa ile alakalı olumlu olumsuz fikir beyanında bulunan uzman isim, yüksek gelirli kişilere sağladığı haksız avantaj olarak dikkatleri çekerken, özellikle ev satın alımlarında elden ödeme konusunun da birçok zorluk yaşandığını açıklayan Bingöl, 10 milyon TL’ye bir daire satın alan bir vatandaş, parayı elden nakit olarak ödeyebiliyor. Bu durum ise kara para aklamayla mücadeleyi zorlaştırarak, vergi adaletsizliğine ve haksız kazançlara yol açabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.