Ziraat Bankası’ndan artan konut fiyatları için çözüm! 2 Milyon TL değerinde konut kredisi verecek…

Ziraat Bankası’ndan artan konut fiyatları için çözüm! 2 Milyon TL değerinde konut kredisi verecek…

Hızla artan ev fiyatları için konut sahibi olmak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan sevindiren haber geldi. Konut kredisine başvurular nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde…

Artan konut fiyatlarının ardından ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için bunu gerçekleştirmek her geçen gün daha da güçleşiyor. Ev almak isteyen milyonlarca vatandaş için Ziraat Bankası'ndan beklenen güzel haber sonunda geldi. Ülke genelinde artış gösteren konut fiyatları ve yükselmekte olan kredi faiz oranlarına rağmen, Ziraat Bankası’ndan müşterilerine özel ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirecekleri önemli bir adım geldi.

Banka, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 17 bin 271 TL taksite bölerek tam 2 milyon TL tutarında konut kredisi imkânı sağlayacak. Bu gelişme ile birlikte, özellikle son dönemde konut sahibi olmayı planlayan ancak yüksek maliyetten dolayı tereddüt eden vatandaşlar için güzel bir fırsat olarak görülüyor.

Faiz oranlarındaki artışlar, vatandaşı zor duruma sokuyor!

Son günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz kararlarının sonucunda, bankaların kredi faiz oranlarında görülen artışlardan dolayı, ev sahibi olmak isteyen bireyler için ödeme süreçleri çok daha zorlaşmıştı. Konut fiyatlarının artışa geçmesinin ardından, aylık olarak ödenmesi gereken taksit tutar 2 milyon TL olan kredi ödemesinin aylık ödemesi 86 bin TL'ye kadar çıkmıştı. Bu durum pek çok vatandaşın ev sahibi olma hayallerini ertelemesine sebep olmuştu.

Ziraat Bankası’ndan çözüm!

Bu süreçler devam ederken Ziraat Bankası’ndan bir çözüm önerisi geldi. Banka ortak konut kredisi kampanyası ile devreye girerek, aylık taksit tutarlarında yaşanan artışı düşürmeyi hedefliyor. Bankanın yapmış olduğu açıklamada;

"Ortak Konut Kredimize hemen başvurun ve ardından birden fazla kişinin gelir beyan etmesiyle yüksek tutarlarda taksitleri kolayca ödeme imkânlarından yararlanın" ifadeleriyle duyurulan bu kampanya, en az 2 kişinin en fazla ise 5 kişinin bir araya gelerek konut alımlarını kredilendirmelerine imkan tanıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.