51 Bin memur alımı yapılacak! Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’na personel alımı ne zaman yapılacak?

51 Bin memur alımı yapılacak! Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’na personel alımı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı bünyesine 51 bin memur personel alımı yapılacak. En az Lise mezuniyeti şartı aranıyor! Müjdeli memur personel ve kontenjan detayları haberimizde…

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 2024 yılı İlk yarısının bitmesi ile birlikte müjdeli memur alım haberlerinin detayları ulaşmaya başladı.

51 Bin Memur Personel alımı yapılacak!

Son günlerde gündemimizde olan Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel alımı için yeni ilanlar paylaşıldı. Resmi Gazete de belirtilen kararların ardından Memur Personel alımı için kontenjan dağılımları da kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere 36 Bin personel alımı yapılacak!

Sağlık Personeli alımı için en çok personel istihdamı sağlaması beklenen Sağlık Bakanlığı bünyesine personel ihtiyacı çeken yerlerde atama yapmak üzere 36 bin Personel Alımı yapılacak. Personel alımı kararı Resmi Gazetede yayımlanmış olup kontenjan adetlerine ilişkin bilgiler de verildi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan alımlarda " Acil Sağlık Hizmetleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü/ Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Evi, Yataklı Tedavi " hizmet birimlerinde ihtiyaç duyuluyor.

Bu kapsamda sağlık personeli kontenjan dağılımına bakarsak;

Diyetisyen 1 Kişi,

Ebe 9 Kişi,

Hemşire 2 Kişi,

Sağlık Memuru 25 Kişi,

Sağlık Teknikeri 1 Kişi,

Tabip 3498 Kişi,

Uzman Tabip 32.464 kişi, olmak üzere 36 bin kişi alınacaktır.

MEB’ e 20 bin alım yapılacak!

MEB 2024 yılı Öğretmen Alımı için kontenjanlar da kamuoyu ile paylaşıldı. Öğretmen ataması çerçevesinde yayımlanan duyuruya bakıldığında 2024 yılı içim 20 bin Öğretmen alımı yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Öğretmen ataması yapılacak olan dallar belirtilirken 87 Farklı Öğretmen Dalında 20 bin memur alımı gerçekleşecek. Atama Takvimine göre 20 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında atama yapılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.