TÖDER Mayıs ayı Türkiye Geneli YKS 3. deneme cevap anahtarı yayınlandı mı?

TÖDER Mayıs ayı Türkiye Geneli YKS 3. deneme cevap anahtarı yayınlandı mı?

TÖDER sınavı için, adayların sonuçların açıklanması hakkında heyecanlı bekleyişini sürdürdüğü biliniyor. 10 Mayıs ile 13 Mayıs tarihleri arasında yapılan bu sınavlarda adayların soruların cevaplarına ulaşması an meselesi…

TÖDER’in düzenlemiş olduğu AYT ve TYT deneme sınavları, 13 Mayıs tarihine kadar sürecek. Ancak, sınavlara katılan adaylar, şimdiden sonuçların ve soru-cevaplarının yayınlanıp yayınlanmadığını araştırmaya devam ediyor.

TÖDER deneme sınavının sonuçları bekleniyor!

TÖDER YKS (TYT-AYT) Deneme Sınavının gerçekleştiği tarihler 10-11-12-13 Mayıs 2024 (Cuma -Cumartesi-Pazar-Pazartesi) olarak biliniyor. Yapılmış olan TÖDER sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı ise şuan belli değil. Sonuçlar ile ilgili açıklama geldiğinde yayınlanacaktır.

TÖDER tarafından YKS adayları için yapılan deneme sınavları hakkında araştırmalar sürüyor. YKS deneme sınavı sonuçları http://toderyks.ertem.com.tr/internet adresi üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler verilen site üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarını görmüş olacaklar.

Peki, 2024 YKS giriş yerleri nasıl öğrenilecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversiteye gitme hayali kuran adaylar için oldukça önemli bir sınav. ÖSYM tarafından her sene düzenli şekilde gerçekleşen bu sınav için 3 oturum düzenlenecek. Sınavlar 8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinden yaklaşık olarak 10 gün önce sınav yerlerini öğrenmiş olacak. Bu kapsamda; Mayıs ayının son haftasından itibaren YKS sınav giriş yerlerinin erişime açılma durumu göz önünde bulunduruluyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)kapsamında, ilk etapta 8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda da Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleşmiş olacak.

Adaylar, bu sınav için gerekli olan ve sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.