86 maddelik Torba Yasa detaylar belli oldu! 3600 ek gösterge için yeni gelişmeler

86 maddelik Torba Yasa detaylar belli oldu! 3600 ek gösterge için yeni gelişmeler

86 maddelik Torba Yasa detaylar belli oldu! 3600 ek gösterge için yeni gelişmeler

Takvim Gazetesi 86 maddelik torba yasada 3600 ek gösterge düzenlemesinin listede yer aldığını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili bakanlıklar ve kamu kuruluşlarıyla hazırlıklarını sürdürdüğünü bildirdi...

Haberde yer alan bilgiye göre, AK Parti tarafından 2024 yılında Meclis'e sunulacak torba yasada memurlara yönelik önem arz eden 3600 ek gösterge düzenlemesi gündeme gelecek. Bu düzenleme ile, kamu çalışanlarının maaşlarının artırılması ve ekonomik imkanlarının güçlendirilmesi gibi hedefler bekleniyor. Bu düzenleme ayrıca emekli kesimi de etkileyecek önemli adım olacak.

MEMURLARA EK GÖSTERGE

Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenleme için kollar sıvandı. Memur konfederasyonlarıyla yürütülecek çalışma tamamlanır tamamlanmaz Meclis'e taşınacak.

BİRİNCİ DERECEDEKİ TÜM MEMURLARI KAPSAYACAK

Önceki yasanın dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri bu düzenlemeden yararlanabilecek.

EMEKLİ MEMURLARIN AYLIKLARI ARTACAK

Yeni düzenlemeden 500 binin üzerinde memurun yararlanması bekleniyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle emekli olan memurların emekli aylığı artacak, çalışan memurların ise bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte hem emekli ikramiyelerinde artış olacak hem de emekli aylıkları yükselecek.

Takvim

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.