Adaylar meraklı gözlerle YKS sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyor! ÖSYM AİS ekranı ne zaman aktif olacak?

Adaylar meraklı gözlerle YKS sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyor! ÖSYM AİS ekranı ne zaman aktif olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giriş yapacak olan adayların meraklı bekleyişi devam ediyor. Yıl boyunca üniversiteye gitmek için bu sınava çalışan adaylar, heyecanla giriş belgelerinin yayımlanacağı günü bekliyor. İşte detaylar…

2024 yılı YKS sınav giriş yerlerinin belirleneceği tarih için adaylar sorgulamaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde de düzenli olarak yapılan bu sınav için giriş belgeleri de sınavın tarihinden birkaç hafta önce erişime açıldığı biliniyor. Bu sene için de sınavdan önceki birkaç hafta için açıklanması bekleniyor. Peki, 2024 YKS sınav giriş yerleri ne zaman erişime açılacak?

2024 YKS sınav giriş belgelerine ne zaman ulaşılacak?

Bir senelik süreçte üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS sınavına girecek olan adaylar bu sınav için giriş belgelerine erişebilmeyi bekliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3 oturum halinde yapılacak. Bu sınavlar 8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden belgelerine ulaşacaklar. Bu belgelere sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce sınav giriş yerlerini öğrenmek üzerine ulaşabilecekler. Bu kapsamda, giriş belgelerine Mayıs ayının son haftasından itibaren YKS sınav giriş yerlerinin erişime açılması ile ulaşılmış olacak.

2024 YKS hangi tarihte?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında, ilk olarak 8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılmış olacak. Ardından 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), ve yine aynı gün öğleden sonra oturumunda da Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleşmiş olacak.

YKS sınav giriş belgelerine nasıl ulaşılır?

YKS’ ye girecek olan adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.