DGS sonuçları açıklandı mı? DGS sonuç sorgulama ekranı

DGS sonuçları açıklandı mı? DGS sonuç sorgulama ekranı

DGS sınavına katılmış olan adaylar, merakla sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. Peki DGS sonuçlarına nereden ulaşılabilir? İşte detaylar…

30 Haziran tarihinde uygulanmış olan Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı mı? Sonuç sorgulama ekranına ulaşmak için ne yapılması gerekiyor? Tüm merak edilenler ve detaylar haberimizde…

Sınavın hemen ardından soru ve cevaplara yoğunlaşıldı!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin her yıl düzenli olarak uygulamış olduğu Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran Pazar günü sınav merkezi olarak belirlenen binalarda yapılmıştı. Sınava katılım sağlayan adaylar ise sınavın hemen ardından sürekli olarak sınav sonuçları için internette arama yapmaya devam ettiler.

Önlisans bölümünü lisansa tamamlamak isteyen binlerce aday katıldı!

Binlerce adayın katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı, 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans bölümlerine tamamlamak isteyen adaylar için güzel bir avantaj sağlamaktadır. 135 dakika süren sınavın hemen arından DGS soru ve cevapları sorgulamasının Google üzerinde yarattığı trafik dikkat çekti.

ÖSYM resmi internet sitesinden yayımlamış olduğu duyuruda DGS'nin 14 Ağustos tarihinde açıklanacağını dair ifadelerde bulundu. DGS'ye giren adaylar,14 Ağustos tarihinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. O tarihe kadar sınava katılmış olan adayların sınav sonuçlarını öğrenmesi beklenmiyor. Sonuçlar 14 Ağustos günü heyecanlı bekleyişin ardından açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum