Emekli maaşlarına dev zam geliyor, Temmuz zammı dudak uçuklattı

Emekli maaşlarına dev zam geliyor, Temmuz zammı dudak uçuklattı

Emekli maaşları Temmuz ayında zamlanması bekleniyordu, fakat şu zaman da bu emekli maaşlarına gelecek olan zam oranı kesinlik kazanmış durumda, emekli maaşı zamlanması ile ilgili detaylar ise haberimizde mevcuttur.

Emekli olan vatandaşlar mart ayında büyük bir zam oranı bekliyorlardı. Ancak Mart ayında bekledikleri büyük zam oranı, Temmuz ayına ertelendi. Peki Temmuz ayında emekli maaşları ne oranda zamlanacak? Bu merak edilen emekli maaşı mevzusu kesinleşmiş durumda.

Emekli maaşına ne zaman zam geliyor

Herkesin bildiği gibi günümüzde en düşük emekli maaşı 10.000 Türk lirası civarında, bu en düşük emekli maaşı günümüz şartlarında emeklilere yetersiz gelmektedir. Temmuz ayın da emekli vatandaşlarımız, emekli maaşlarına ek olarak zam alacaklardır. Oluşacak enflasyon farkı anın da emekli maaşlarına yansıyacaktır. Ancak bir de eşit bir biçim de emekli maaşlarına zam gelecektir.

Emekli maaşı ne kadar olacak?

Genel olarak herkesin beklemiş olduğu emekli maaşlarının en az asgari ücret yani 17.002 Türk lirasına çıkarılması bekleniyor. Peki emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkması için olan bu beklentileri karşılayacaklar mı, konuyla alakalı detayları haberimizde açıklıyoruz. Emekli maaşlarına beklenen büyük oranda ki zammın Temmuz ayında gelmesi beklenmektedir. Tabi ki bu olayın bir çok sebebi bulunmaktadır.

Bu sebeplerden en büyüğü ise elbette ki enflasyondur. Enflasyonun önüne geçilemiyor. İlk 3 ay içerisinde verilen zamlar yüzde 15 içerisinde eridi. Bu maaşlardaki erime oranı önümüzdeki günlerde de sürecek gibi duruyor. Normal olarak beklenen emekli maaşı zammı gelmesi kaçınılmaz oldu.

Duyulmuş bilgilere göre emekli maaşlarına gelecek zam kademeli bir biçimde artması sağlanacak. İlk olarak emekli maaşlarına oluşan enflasyon farkı eklenecek. Mesela enflasyon oranı yüzde otuzlara çıkmış olursa, en düşük emekli maaşı alan kişiler 13.000 Türk lirası alacak. En düşük emekli maaşını asgari ücret miktarına çıkarmak için de eşit bir biçim de zam gelecek. Bu nedenle enflasyon zammı ile emekli maaşlarının 17.002 Türk lirasından düşük olan maaşlar, eşit biçimde gelen zamlarla bu miktarlara tamamlanacaktır. Bu enflasyon zammı ile en düşük asgari ücretin üzerin de olan emekli maaşlarında ise başka zam olmayacaktır. Tabi ki bunlar duyulmuş olan dedikodulardır. Bu konuyla alakalı kesin detayları gelecek günlerde öğreneceğiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum