Kamuya personel alımında kısıtlamalar geldi! Kapsam dışı olacak kurumlar belli oldu…

Kamuya personel alımında kısıtlamalar geldi! Kapsam dışı olacak kurumlar belli oldu…

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu personel alımında alınacak tedbirler belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. İşte detaylar…

Kamu için yapılması beklenen personel alımında bazı kısıtlamalarla karşılaşılacağı biliniyordu. Tasarruf tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yalnızca bu dönemde emekli olacak personel sayısı karşılığı kadar kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

Kısıtlamada bazı kurumlar kapsam dışı kalacak…

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama içeriğinde kamuya personel alımı kısıtlamasına dair detaylar hakkında bilgilendirme yapılmıştı. Kamuya personel alımı yapılma aşamasında bazı kurumların kapsam dışında kalacağı belirtildi.

Kamuya yapılacak personel alımında kısıtlamalar meydana geleceği belirtilirken, tasarruf tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sadece emekli olacak personel sayısı kadar kamu personeli alımı yapacaklarını açıklamasında ifade etti.

Hangi kurumlar kapsam dışı kalıyor?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram kamu kapsamında yapılacak olan personel alımına ilişkin bazı kurumların kapsam dışında olacağını ifade etti. Bayram yapmış olduğu açıklamada “Ben bunun tüm kamu birimlerinde uygulanacağını düşünmüyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kritik bakanlıklarda bu durum dikkate alınmayacaktır. Öğretmen ataması kapsamında, fahiş fiyatla mücadele kapsamında, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında artan bir iş yükü bulunuyor.

Burada öğretmen atamalarında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi müfettişi alımlarının, Ticaret Bakanlığı’ndaki denetim elemanı ve müfettiş alımlarının azalmayacağını düşünmüyorum. Diğer kamu kurumlarında emekli olan kadar bir personel alımı olabilir” diye ifade etti.

Bununla beraber Sağlık Bakanlığı’nın da kapsam dışında kalması yeni açılacak olan hastaneler nedeniyle personel alımlarının artırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum