LGS’ye giremeyecek öğrenciler! O saatten sonra sınava girmek imkânsız!

LGS’ye giremeyecek öğrenciler! O saatten sonra sınava girmek imkânsız!

Uzun süren çalışma maratonunun ardından 8. Sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği gün çok yaklaştı. 2 Haziran’da bütün 8. Sınıf öğrencileri LGS sınavına girecek fakat öyle öğrenciler var ki onlar sınava alınmayacak…

2 Haziran 2024 tarihinde uzun süredir heyecanla bu sınavı bekleyen 8. Sınıflar için beklenen gün gelmiş olacak. Öğrenciler kendileri için belirlenen sınav merkezi olarak ilan edilen binalarda sınava katılacak. Hazırlanan binalarda LGS sınavına girecek olan öğrenciler, sınav salonlarına girişler için belli saatlere dikkat etmek zorundalar. Eğer o saatlere dikkat etmezlerse sınava alınmayacaklar. Peki, saat kaçtan sonra öğrenciler sınav salonlarına alınmayacak? İşte detaylar…

LGS sınavı 2 oturumdan oluşacak!

2 Haziran 2024 Pazar günü, öncesinde belirlenmiş olan tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum saat 09.30’da başlayacak. Birinci oturumun tamamlanmasının ardından öğrencileri ikinci oturum bekliyor. Bu oturum ise 11.30’da başlayacaktır. Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alan testinden oluşacak ve süresi 75 dakika olarak belirlendi. LGS sınavında, ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olarak belirlenmiştir.

15. dakikadan sonra gelenler o sınava giremeyecek!

2 Haziran 2024 tarihinde iki oturum şeklinde gerçekleşecek olan LGS sınavının başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen öğrencilerin sınava katılmaları hakkında herhangi bir sorun olmayacak. Fakat bu geç gelen öğrencilere ek süre tanınmayacak. İlk 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler ise sınav binasına kesinlikle giremeyecek.

Sınavın ilk 30 dakikasında ve son 15 dakikasında adayların sınav salonundan çıkış yapmaları yasaklar arasındadır. Öğrencilerin söz konusu saatlerin dışında sınav salonlarından çıkmaları ve sınavlarını sonlandırmaları ise mümkündür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.