Memur maaşından kesinti yapılacak! Tam 2050 TL

Memur maaşından kesinti yapılacak! Tam 2050 TL

Sözleşmeli olarak görev yapmakta olan o personelin maaşından kesinti yapılıyor. Bu tutarlar toplam 2050 TL’yi buldu. İşte detaylar…

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu veya sözleşmeli memur olarak görevine devam eden tüm sendikalı personelin maaşlarından yapılan kesintilerin toplamı 2050 TL’ye ulaştı.

Sendika ikramiyesi 350 TL olarak ödeniyor!

Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar ile birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan personelin maaşlarına ödenen sendika ikramiyeleri artık 350 TL olarak ödenmekte.

Bu karar şubat ayından itibaren yatırılan maaşlar için geçerli olacak. Söz konusu kesintilerin temel nedeni ise, alınan karara göre bundan böyle sendika ikramiyesi alabilmek için üye sayısı %3'ün üzerinde olan bir sendikaya üye olmaya gerek kalmayacak.

Kaybın önlenmesi için Memur Sen devreye girdi!

Söz konusu ikramiye artık tüm sendikalı personele yatırılacağından, mevcut tutarın bütün sendika üyesi personele ödenmesi durumunda, aylık 350 TL tutarında bir kayıp meydana gelmiş oluyor.

Meydana gelen bu kaybın önüne geçilmesi adına Memur Sen ve Kamu Sen her ne kadar devreye girse de söz konusu kesintiler devamlılığını sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

27 Yorum