MHRS randevu alma süreci nasıl ilerliyor? Randevusunu iptal etmeyene ceza…

MHRS randevu alma süreci nasıl ilerliyor? Randevusunu iptal etmeyene ceza…

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'den randevu aldığı halde onaylamayanlara 15 gün randevu yasağı geliyor. Sistem, boş kalan randevuları isteyene sunacak. Bu tarihten itibaren artık randevular onaylı olacak…

Hastanelerden randevu almakta olan kişileri yakından ilgilendiren platformda yeni bir uygulama olan 'onaylı randevu' sistemi hakkında yeni detaylar belirlendi. MHRS' den randevu almasına rağmen bu randevuyu onaylatmak artık büyük bir önem ifade ediyor.

MHRS' den randevu aldıktan sonra randevuya az bir zaman kala iptal edenlerin dikkatine! Artık randevularınızı aldıktan sonra onaylamazsanız sistem otomatik iptal edecek. Bu kapsamda aynı kategoriden 15 gün boyunca tekrar randevu almanız mümkün olmayacak.

Onaylı Randevu Sistemi nedir?

Hastanelerde yeni uygulanmaya başlayan Onaylı Randevu Sistemi, hastaların ve hekimlerin hastanede geçirdikleri zaman dilimini daha verimli kullanmalarını sağlayacak, randevu iptal durumlarının ardından boş kalan randevu taleplerini de hizmet bekleyen hastalar için kullanacak bir uygulama olarak yürürlüğe girecektir.

Randevu Onaylama ve İptal Süreci nasıl işleyecek?

Yenilenen uygulama ile hastaların randevularını onaylamaları veya iptal etmeleri şart olacaktır. Randevu tarihinden bir gün öncesine kadar, akşam saat 20.00'ye kadar randevu sahiplerinin onay vermeleri veya gelemeyeceklerini ifade etmesi gereklidir. Onay işlemi, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden yapılmaktadır.

Önemli olan nokta ise iptal edeceğiniz randevuyu bir gün önce saat 20.00'ye kadar onaylamanız veya iptal etmeniz gerekiyor.

Onayı "https://www.mhrs.gov.tr/", mobil uygulama veya "ALO 182" üzerinden yapabilirsiniz. Eğer almış olduğunuz randevunuzu onaylamazsanız sistem otomatik iptal edecek. Onay verip gelmeme durumunda ise 15 gün boyunca aynı branşa randevu almanız mümkün olmayacak.

Randevunuza onay verip gitmezseniz randevusuz hizmet alma imkânınız da bulunmaktadır. Üç günden fazla sonrasına alınan randevuları onaylamanız gerekiyor. Muayeneden önceki iki gün içinde alınan randevular otomatik onaylı kabul edilecek. 65 yaş üstü ve kanser hastaları onaydan muaf olacak. Sistem ise 13 Mayıs Pazartesi'den itibaren alınacak tüm randevular için geçerliliğini koruyacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.