Tam yaz geldi derken İstanbul, Ankara, İzmir dikkat!

Tam yaz geldi derken İstanbul, Ankara, İzmir dikkat!

Mayıs ayının ortalarına gelmişken son günlerde herkes havaların ısınmasını dört gözle bekler oldu. Hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyrederken sağanak yağışlar yine kapıda. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarı ve tahminler…

Ülke geneli hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyrediyor. Bu kapsamda hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahminler arasında. Hafta sonundan itibaren iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyreden hava durumu tahminleri yapıldı.

Meteorolojiden gelen tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu son değerlendirmelere bakıldığında, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Kastamonu, Hatay ve Siirt çevreleri ile Batı ve Orta Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ege bölgesinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığına bakıldığında; sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece arasında artış göstereceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı yönünde tahminler yapılıyor.

Rüzgar tahminlerinde ise; genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Pazartesi yağışlar yurt geneline yayılacak!

Pazar günü yurdun batısında etki gösterecek olan yağışlar, pazartesi günü yurt geneline hâkim olacak.

Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve tedbirler alınmalıdır.

Ege bölgesinde ise yer yer toz taşınımı ihtimali olduğundan, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.