2024 LGS sınavı saat kaçta başlayacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB’den açıklamalar…

2024 LGS sınavı saat kaçta başlayacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB’den açıklamalar…

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için binlerce öğrenci heyecanlı bekleyiş içerisinde. 2 Haziran 2023 Pazar (bugün) gerçekleşecek olan LGS sınavının başlangıç saati ne zaman? Sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? İşte MEB’in açıklamaları…

Binlerce 8. Sınıf öğrencisinin uzun süredir yaptığı çalışmaların karşılığını alacağı gün gelip çattı. Bugün o öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Peki LGS saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? 8. Sınıfların katılım sağlayacağı LGS sınavı kaç oturum şeklinde yapılacak? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB'in açıklamaları ile sınava dair bilgiler…

1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuru yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulayacağı LGS sınavının saat ve tarih bilgileri MEB’in yayınlamış olduğu kılavuzda yer aldı. LGS 2024 için sınava giren 1 milyon 38 bin 192 öğrenci sınav öncesinde başvuru yaptı. Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okulda 35 salonda yapılacak.

Öğrencilerden bazıları, özel durumları dolayısıyla 187 öğrenci evde veya hastanede sınava alınacak. Görme engelli 82, az gören 292 öğrenciye yönelik de gerekli tedbirler alındı. Tüm öğrenciler için o gün heyecan dolu gün geldi.

LGS hangi saatte başlayıp hangi saatte bitecek?

Binlerce 8. Sınıf öğrencisinin katılacağı o sınav için saatler belirlendi.

1. Oturum: Türkiye saatiyle 09.30'da başlayacak, 10.45'te sona erecek,

2. Oturum: 11.30'da başlayacak, 12.50'de sona erecek.

LGS sınav giriş belgesine nasıl ulaşılır?

LGS sınav giriş belgeleri e okul sistemi üzerinden alınmaktadır.

LGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi

LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.