8 Öğretmen Üzerinden 4,5 Milyonluk Usulsüzlük! Okul Müdürü: Çocuğum borsada büyük para kaybetti, bu şekilde toplamaya çalıştım

8 Öğretmen Üzerinden 4,5 Milyonluk Usulsüzlük! Okul Müdürü: Çocuğum borsada büyük para kaybetti, bu şekilde toplamaya çalıştım

Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda 8 öğretmenin girmediği ek dersler üzerinden yaklaşık 4,5 milyonluk usulsüzlük yapıldığına yönelik açıklamalar...

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda 8 öğretmenin girmediği ek dersler üzerinden yaklaşık 4,5 milyonluk usulsüzlük yapıldığına yönelik iddialarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Ellialtıoğlu, okul müdürünün olayı fark eden öğretmenlerle konuşurken suçunu kabul ettiğini ve öğretmenlerin paranın yatırıldığı İBAN numarasını sorunca okuldan kaçtığını öğrendiğini açıkladı. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Ellialtıoğlu, okul müdürü ve ilgili birimdeki tüm görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.
‘OKUL MÜDÜRÜ ÜYEMİZ DEĞİL, OLSA DA PEŞİNİ BIRAKMAZDIK’

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, “Öğretmenlerimizin yaşadığı olay çok üzücü ve bizi de derinden sarsmıştır. Fazladan ek derse girdiği gösterilen öğretmenlerimiz, durumu fark edince, maaş bordrolarında gözüken ancak kendi hesaplarına yatmayan ek ders ücretlerinin nereye yatırıldığıyla ilgili dilekçe vermiştir. Sürecin başından beri takipçisiyiz, sonuna kadar da takipçisi olacağız, öğretmenlerimizi yalnız bırakmayacağız. Okul müdürü bizim üyemiz değil. Bizim üyemiz olsa da bu işin peşini bırakmazdık” şeklinde konuştu.
‘VALİ BEY, EMEKLİLİĞİNİ İPTAL ETMİŞ GALİBA’

Ellialtıoğlu, okul müdürünün emekli edilmesiyle ilgili, “Bu olay geçen hafta gündeme geldi, fakat okul müdürü de bugün emekli edilmiş diye biz de duyduk. Ancak aldığım yeni habere göre de Vali bey, okul müdürünün emeklilik durumunu iptal etmiş ama kesin mi bilmiyorum, bu sadece duyum” dedi.
‘ÇOCUĞUM BORSADA PARA KAYBETTİĞİ İÇİN DEMİŞ’

Olayda adı geçen öğretmenlerin okul müdürü ile konuşmasında suçunu kabul ettiğini söyleyen Ellialtıoğlu, “8 tane öğretmenin geriye dönük 4 yıllık hesabını çıkarttık. Öğretmenlerimizin girmediği ek derslerin ücretini hesapladık, bu rakamlar 4,5 milyona karşılık geliyor. Doğum izninde, yaz tatilinde ve raporlu olan öğretmenler üzerinden yapılmış bu usulsüzlükler. Okul müdürü öğretmenlerle yaptığı konuşmada suçunu kabul etmiş ve çocuğum borsada çok büyük para kaybetti ve ben de bu şekilde toparlamaya çalıştım demiş” diyerek olayın sebebini anlattı.
‘HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDUK’

Ellialtıoğlu, olaya karışanların görevden el çektirilmesini talep ettiklerini açıklayarak, “Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Destek Hizmetlerimden Sorunlu Şube Müdürü, Destek Hizmetleri Şefi ve Destek Hizmetlerindeki memurlardan da şikayetçi olduk. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de dilekçe verdik. Birincisi bu işin bütün Gölcük’te araştırılması gerektiğini , ikincisi bu yüksek ücret alıyormuş gibi gözüken öğretmenlerin vergi kaybı var bunun tanzim edilmesini, üçüncüsü de bu sorumluların derhal görevden el çektirilmesini talep ettik” ifadelerine yer verdi.
‘İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ AKMENŞEN’E TEŞEKKÜR EDERİZ’

Süreci titizlikle takip ettiği için Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen’e teşekkür eden Ellialtıoğlu açıklamasını, “Genel başkanımız da biz de hem sosyal medyadan hem basın aracılığıyla bütün öğretmenlerin e-bordrolarını kontrol etmesi çağrısında bulunduk. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen’e konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Tekrar söylüyorum gerçekler ortaya çıkana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız” şeklinde tamamladı.

Kaynak: kocaelikoz.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum