Bakan Tekin Öğrencilerle Yeni Müfredata İlişkin Sohbet Etti

Bakan Tekin Öğrencilerle Yeni Müfredata İlişkin Sohbet Etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğrencilerle Yeni Müfredata hakkında sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstanbul Üsküdar'da İstanbul Çocuk Yazarlar Okulu'nun açılışına katıldı. Burada Yeni Müfredat konusunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, Mustafa isimli 3. sınıf öğrencisinin " Okullarda sürekli ders yapmaktan sıkılıyoruz. Önümüzdeki yıl ders döneminde bizim için ne değişiklikler olacak?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Vallahi sen zor sorular soruyorsun Mustafa. Şimdi televizyonlarda, gazetelerde görmüşsündür. "Müfredat değişiyor" diye, duydun mu? Ne yapıyoruz sence müfredat değiştirip? Tam bu senin söylediğini yapıyoruz. Okula daha böyle heyecanla geleceğiniz, okulu seveceğiniz, okulda oynayarak, ondan sonra uygulayarak eğitim öğretim alacağınız bir ortam oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki senede bunun alt yapısını kuruyoruz, İnşallah"

"Dördüncü sınıftayken böyle yazacaksınız, oynayacaksınız, kodlamalar yapacaksınız, atölyelerde çalışacaksınız. Böyle çok zevkli, eğlenceli bir okul hayatınız olacak. Hatta görünce bende diyorum ki keşke bende şimdi ilkokula, ortaokula gitsem. Almıyorlar beni ama ilkokullara, ortaokullara."

Öğrenci Mustafa: "Biliyorum"

Bakan Yusuf Tekin: "Biliyor musun? Niye almıyorlar?"

Öğrenci Mustafa:" Yaşınız yüzünden"

Bakan Yusuf Tekin gülerek "evet" yanıtında bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.